Din pension från jobbet spelar roll
Vid sidan av den allmänna pensionen spelar den pension du får från din arbetsgivare stor roll. Oavsett om du har kollektivavtalad tjänstepension eller inte, finns det mycket du kan göra för att påverka hur mycket du får ut i pension.

Så skaffar du tjänstepension

Gör som 9 av 10 svenskar och skaffa tjänstepension. Men hur gör man? Det beror lite på var du jobbar. Vi reder ut de bästa alternativen för dig.

Kollektivavtalsansluten? Så tar du nästa steg

De allra flesta svenskar har en tjänstepension, även ibland kallad avtalspension. Om du arbetar på en kollektivavtalsansluten arbetsplats, betalar arbetsgivaren in pengar till dig varje månad utifrån vilket avtal du är ansluten till och hur hög lön du har. I detta fall har du också goda möjligheter att själv påverka hur din tjänstepension placeras. Movestic erbjuder anpassade placeringsalternativ för de olika tjänstepensionslösningarna i kollektivavtalen. Kontakta oss så går vi igenom de alternativ som är öppna för dig, utifrån din situation.

Tjänstepension utan kollektivavtal? Välj själv placeringar

Även arbetsplatser som inte omfattas av kollektivavtal kan erbjuda medarbetare tjänstepension. Avtalet tas då fram av arbetsgivaren tillsammans med en aktör som får i ansvar att hantera företagets tjänstepensioner. Även i dessa fall kan du ofta styra över hur din tjänstepension ska placeras. Vi på Movestic erbjuder flera attraktiva placeringsalternativ för den här typen av tjänstepensionslösningar. Kontakta gärna oss för mer information om hur ni kan erbjuda tjänstepension utan kollektivavtal på er arbetsplats.

Eget pensionssparande – alternativ till tjänstepension

Om du arbetar på en arbetsplats som inte omfattas av kollektivavtal och där arbetsgivaren inte valt att erbjuda medarbetare tjänstepension, så har du flera valmöjligheter. Du kan försöka påverka arbetsgivaren att teckna tjänstepension för medarbetarna. Du kan också skaffa ett privatpensionssparande på egen hand. Det är enkelt att skaffa ett eget privatpensionssparande, kontakta oss så hjälper vi dig gärna att hitta rätt lösning.

 

ITP
ITP
Tjänstepensionslösningen ITP har kommit till genom ett kollektivavtal
SAF-LO
SAF-LO
Avtalspensionen SAF-LO är sprungen ur ett pensionsavtal mellan Svenskt Näringsliv och LO.