För dig utan kollektivavtal
Att vara utan något, som i det här fallet utan ett kollektivavtal, brukar ofta ses som något negativt. Men det finns goda möjligheter att sätta samman ett bra pensionssparande utan att omfattas av kollektivavtal.
För dig utan kollektivavtal
Att vara utan kollektivavtal innebär inte att vara utan goda möjligheter till ett bra pensionssparande. Vi på Movestic erbjuder flera möjligheter där du både via din arbetsgivare och dig själv kan spara till pensionen.

Trots att många svenskar arbetar på arbetsplatser som saknar kollektivavtal så har hela 9 av 10 svenskar ett tjänstepensionssparande. Det beror på att det finns goda möjligheter att teckna tjänstepensionssparande även utan kollektivavtal.

En sådan möjlighet är Movestic Pensionsplan, som vid sidan av pensionssparande även erbjuder värdefulla försäkringar för dig och dina nära och kära. Läs mer om Movestic Pensionsplan nedan!

Det finns också goda möjligheter att själv spara till pensionen via både kapitalförsäkringar och sparande i fonder och aktier. Läs mer nedan.

Utan kollektivavtal

Tjänstepension utan kollektivavtal

Movestic Pensionsplan kan anpassas till hur det ser ut för just dig och ger dig stora möjligheter att exempelvis själv välja fonder. Dessutom kan du lägga till försäkringsskydd som ger dig och dina nära och kära trygghet om något händer.

Mer om pension

Flytta till Movestic
Samla din pension hos Movestic och få tillgång till ett utvalt fondutbud av ledande svenska och nordiska fonder i kombination med ett urval av kvalitetsfonder från världsledande förvaltare.
Olika typer av tjänstepension
Det finns flera olika tjänstepensionsavtal och det är inte alltid så lätt att veta vilket man tillhör. Kort sagt styrs det av vilken arbetsgivare man har.
Ta ut tjänstepension, tänk på det här
Vi hjälper dig med vad du ska tänka på och guidar dig genom hur du kan ta ut din tjänstepension.