En bra pension, tack!

Lär dig mer om hur du får ett pensionssparande anpassat utifrån din livssituation och dina förutsättningar.

Börja fundera på framtiden och pension

Om du vill påverka din pension och hur mycket du får att leva på som pensionär behöver du engagera dig (lagom mycket).

Det privata sparandet och tjänstepension kommer i framtiden att vara en större del av pensionen. Hur vi väljer att leva och arbeta är olika från person till person och därför behöver vi anpassa vårt sparande och våra försäkringar efter våra egna val.

Hur vi lever och arbetar förändras också genom livet, därför behöver vi med jämna mellanrum se över hur vi sparar, hur vår arbetsgivare sparar åt oss och vilka försäkringar vi har för livet och hälsan om något oväntat skulle hända. Det är därför vi på Movestic finns, vi vill hjälpa dig till ett personligt anpassat sparande, oavsett om du är kollektivansluten, entreprenör eller någonstans mittemellan.

Du kan få pension från tre olika håll: från staten, från jobbet och från dig själv. Har du pension från jobbet, tjänstepension, har du redan kommit en bra bit på väg till en bättre pension!

Ge dig själv en bättre pension

För de flesta innebär livet som pensionär en stor omställning, det gäller inte minst ekonomin. 2019 var medianlönen i Sverige 31 700 kronor före skatt samtidigt som den genomsnittliga pensionen (allmän pension och tjänstepension) låg på ungefär 17 900 kronor före skatt. Ett glapp på 13 800 kronor. Ett sätt för att minska glappet och ge dig själv en bättre pension är att vara aktiv i ditt tjänstepensionssparande samtidigt som du pensionssparar privat. 

Börja pensionsspara

Boosta din pension med 1,5 % - 0 kronor i flyttavgift

Få en extra pensionsboost när du flyttar din pension till Movestic.

Pensionsboosten startar när ditt kapital flyttats över till Movestic. Totalt ger den 1,5% av det inflyttade kapitalet. Tillskottet sker med en andel varje månad under fem års tid.

0 kronor i årlig avgift och 0 kronor i kapitalavgift, samt tillgång till ett utvärderat och hållbart fondutbud och tjänster som underlättar för din pension.

 

Läs mer om pensionsboosten

Flytta tjänstepensionen:

 

  • Ingen kapitalavgift på inflyttat kapital och ingen årlig avgift
  • Tillgång till ett fondutbud som är kvalitativt, utvärderat och hållbart
  • Tjänster som underlättar dina val, till exempel MAIA och Uttagsplaneraren

Pension från staten
Pension från staten
Den allmänna pensionen kommer från staten och administreras av Pensionsmyndigheten. Alla som har arbetat och bott i Sverige får allmän pension. Den grundas på alla inkomster du har betalat skatt för.
Pension från jobbet
Pension från jobbet
Tjänstepension är den pension din arbetsgivare betalar in åt dig och är ofta en viss procent av din lön. Det finns olika sätt att få pension från jobbet. Du har stor möjlighet att påverka sparandet.
Eget sparande
Pension från eget sparande
För de flesta kommer allmän pension och tjänstepension att ge mellan 55 och 60 procent av slutlönen. Med ett eget sparande ökar du möjligheterna till en bra pension.
skatt på pension
Skatt på pension
Oavsett om du tar ut hela eller delar av din pension behöver du betala skatt. Hur mycket beror bland annat på din ålder.
Movestic Frihet
Pensionsplanera tillsammans med Movestic, rådgivning för dig som vill skapa en friare framtid.
Framtidens pension och arbetsmarknad
6 av 10 vill trappa ner gradvis på arbetet inför pensionen. Hälften vill gå senast vid 65. Vi vill umgås mer med familjen, resa och ha tid till hobbys. Och så vill många flytta utomlands.
Börja pensionsspara
Vi guidar dig till hur du kan bygga din pensionsbuffert och ge dig själv större möjligheter i framtiden, oavsett vad du drömmer om.
Pensionsskola
I Movestics Pensionsskola guidar vi dig genom vanligt förekommande frågor om pension.