Börja pensionsspara

Bygg din pensionsbuffert och ge dig själv större möjligheter.

Varför börja pensionsspara privat?

Vad du än jobbar med kan du förvänta dig en lägre månadsinkomst när du trappar ner från arbetslivet. Storleken på din pension kommer ligga på ungefär 50 till 65 procent av den lön du har när du slutar jobba.

Genom att själv börja pensionsspara kan du kan minska inomstgapet och ge dig själv större möjligheter att välja när du vill sluta jobba. Oavsett vad den allmänna riktåldern för pension är. Det är aldrig försent för att börja.

Så kan du börja pensionsspara

Ett bra sätt att spara till sin pension är månadssparande i kapitalförsäkring. Genom att spara regelbundet och över längre tid behöver du inte tänka på att tajma börsens upp- och nergångar. Med åren får värdet på ditt sparande större möjlighet att växa. Allt sparande är bättre än inget.

Drömmer du om att trappa ner från jobbet före riktåldern för pension som idag är 67 år är ett privat pensionssparande extra viktigt. 

Börja pensionsspara i kapitalförsäkring

  • Du väljer hur mycket du vill månadsspara, använd sparplaneraren nedan för att hitta ett belopp som passar dig
  • Du kan både månadsspara och/eller sätta in engångsbelopp
  • Du väljer fonder fritt från vårt utbud

Börja spara

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Materialet på denna sida är endast avsedd som inspiration. Det ska inte ses som placeringsråd, placeringsrekommendationer eller placeringsanalyser från Movestic. 

Hur mycket behöver jag pensionsspara?

Sparar du 500 kronor månaden med förväntad avkastning på 6 procent i 30 år så kan du förvänta dig ungefär en halv miljon kronor som extra pension. En liten summa varje månad i fonder med börsexponering har möjlighet att växa och ge mer. Börja smått och växla upp när du kan. Läs mer om hur du kan skapa din sparstrategi. Använd sparplaneraren nedan och testa hur mycket ett sparande kan ge dig.

Fonder, ett bra sätt att pensionsspara

Det finns flera olika fonder med olika risk och avkastningsmöjligheter. Genom att spara i fonder med exponering mot börsen ges ditt sparande möjlighet att växa. Du kan själv påverka och välja hur stor risk du är benägen att ta. En fördel med fondsparande är att risken sprids automatiskt, eftersom du inte placerar dina pengar i ett enskilt värdepapper.

När du sparar i fonder har du möjlighet att vara aktiv och engagera dig i ditt sparande, men du måste inte sätta dig in i detaljerna om du inte vill. Fondbolagen och fondförvaltarna sköter placeringarna åt dig.

Vill du spara hållbart är fonder ett bra alternativ eftersom det finns flera riktlinjer och normer fondbolag kan och ska jobba efter. Du som sparare kan se och jämföra fonder efter flera olika hållbarhetsmärkningar och betyg. Movestic gör årligen en Hållbarhetssammanställning över hela vårt fondutbud.

Movestics fondplattform
På Movestics fondplattform finns ett urval av ledande svenska och nordiska fonder i kombination med  kvalitetsfonder från världsledande fondförvaltare. Du hittar fonder över hela riskskalan och i samtliga tillgångsklasser. Vi arbetar kontinuerligt med kvalitetssäkring och uppföljning av vårt utbud för att du som kund ska få de bästa möjliga förutsättningar för ditt sparande.
Till fondlistan


Så fungerar pensionssparande i kapitalförsäkring

En kapitalförsäkring är ett ”skal” för sparande i aktier, fonder och andra värdepapper. Du kan både månadsspara och sätta in engångsbelopp. Hos Movestic placeras ditt sparande i fonder som du själv väljer. När du tecknar en kapitalförsäkring digitalt hos Movestic betalar du enbart fondavgifter.

  • Kapitalavgift 0 %
  • Fast avgift 0 kronor

Som privatperson behöver du inte redovisa vinster och förluster från ditt sparande i kapitalförsäkring i din deklaration. Istället dras en avkastningsskatt från värdet på ditt sparande varje år.

Läs mer om kapitalförsäkring

Pensionsrådgivning ingår
Flytta gammal pension (fribrev) till Movestic – få kostnadsfri pensionsrådgivning, tillgång till kvalitativt och hållbart fondutbud i alla riskklasser och 0 kronor i flyttavgift.
Gå i pension tidigt, vad krävs?
Vi guidar dig genom vad du behöver tänka på och göra om du drömmer du om att trappa ner från arbetslivet i förtid.
Bygg ditt möjlighetskonto
Guide - så kan du spara för att ge ditt framtida jag större möjligheter att göra allt det du drömmer om när det är dags att växla ner.
Fondlista
Vår fondplattform innehåller ett brett utbud av svenska och internationella fonder. Vi hållbarhetsutvärderar fonderna löpande, bland annat med fokus på klimat, miljö och mänskliga rättigheter.