Tjänstepension, din viktigaste löneförmån

Tjänstepension är ett pensionssparande från din arbetsgivare.

Tjänstepension, din pension från jobbet

9 av 10 anställda i Sverige har tjänstepension. Det är en viktig del för att få en bra framtida pension.

Det finns flera olika tjänstepensionslösningar och avtal. Förutom sparande ingår ofta också olika försäkringar, till exempel efterlevandeskydd och sjukförsäkring i en tjänstepension. Inom de flesta tjänstepensionsavtal kan du själv välja hur sparandet ska placeras. Du kan välja vilket pensionsbolag som ska förvalta pengarna och sparform. Prata med din arbetsgivare och/eller logga in på Min Pension för att få reda på vad som gäller för dig och din tjänstepension.

Få en pensionsboost, flytta tjänstepension till Movestic


Avtalspension, kollektivavtalad tjänstepension

Jobbar du på en arbetsplats med kollektivavtal är tjänstepensionen reglerad i ett kollektivavtal, till exempel ITP och SAF-LO

Välj Movestic för din tjänstepension ITP


Tjänstepension för egenföretagare

Som företagare behöver du spara själv till din pension om du ska få mer att leva på som pensionär än det som visas i det orangea kuvertet. Har du anställda är tjänstepension en viktig förmån som både kan attrahera nya talanger och behålla kompetens. Movestic har tjänstepensionslösningar som passar ditt företag oavsett verksamhet eller antal anställda. Låt oss tillsammans ta fram en plan för ert pensionssparande.

Jag vill veta mer

"Jag sparar det på disketten"

"Jag sparar det på disketten"

Var du med på den här tiden? Nu kan du äntligen flytta din gamla tjänstepension. Kostnadsfri pensionsrådgivning och Pensionsboost på ditt inflyttade kapital.
Börja pensionsspara

Börja pensionsspara

Spara själv till pensionen och ge dig själv större möjligheter att välja när du vill sluta jobba oavsett vad den allmänna pensionsåldern är. Starta ditt sparande idag.
Olika typer av tjänstepension
Det finns flera olika tjänstepensionsavtal och det är inte alltid så lätt att veta vilket man tillhör. Kort sagt styrs det av vilken arbetsgivare man har.
ITP, tjänstepension för tjänsteman
Tjänstepension ITP är en kollektivavtalad tjänstepensionslösning för privatanställda tjänstemän. Du kan påverka din pension genom att välja hur och var dina pengar ska placeras.
Ta ut tjänstepension, tänk på det här
Vi hjälper dig med vad du ska tänka på och guidar dig genom hur du kan ta ut din tjänstepension.
Gå i pension
Att sluta arbeta och gå i pension är en stor omställning för de flesta. Genom att förbereda dig kan du underlätta övergången och få bättre koll på din ekonomi.
Vill du veta mer?
Har du frågor eller vill veta mer om Movestic och vad vi erbjuder? Hör gärna av dig till oss på 08-120 39 320 eller maila till kund@movestic.se.