Fortsätt drömma om pensionen
Oavsett om du drömmer om att uppleva fler varma stränder eller bara få vara mer dig själv när det är dags att trappa ner följer vi dig på vägen och under pension.

När kan man gå i pension?

I Sverige finns inte längre en specifik pensionsålder. Istället finns en riktålder för pension som varje år fastslås av riksdagen. Från och med år 2026 är riktåldern 67 år. Riktåldern baseras på den förväntade medellivslängden i befolkningen och förväntas höjas ytterligare framöver.

Du kan välja att gå i pension tidigare. Idag kan du tidigast ta ut din allmänna pension vid 63 års ålder. Ju tidigare du går i pension desto större är risken att du få får en lägre pension per månad.

När kan man gå i pension och ta ut tjänstepension?

När du kan ta ut din tjänstepension beror på vilket tjänstepensionsavtal du har. De flesta tjänstepensioner är tänkta att börja betalas ut när du är 65 år, men du kan ofta välja att ta ut den redan vid 55 år. Du tar ut din tjänstepension genom att kontakta ditt tjänstepensionsbolag. Är du kund hos Movestic kan du logga in på movestic.se och starta ditt uttag digitalt.

Få hjälp på vägen till och under pension

Oavsett när man kan gå i pension och vad just du drömmer om hjälper vi dig att hitta rätt väg för ditt pensionssparande. Vi är experter på pension. Våra produkter och tjänster är till för att hjälpa dig på vägen till och under pension.

Pensionsrådgivning hos Movestic 

Vi hjälper dig att pensionsplanera och få koll på ditt pensionskapital, placeringar och försäkringsskydd oavsett om du bara börjat fundera på att sluta jobba eller om du vet att du vill trappa ner så snart som möjligt. Vi erbjuder våra kunder kostandsfri rådgivning. 

Läs med och boka


Inte kund? Bli kund hos Movestic genom att flytta tjänstepension till oss, välj Movestic för din tjänstepension ITP eller starta ett sparande redan idag. Genom att börja spara privat ger du dig själv ännu strörre möjlighter att kunna gå i pension när du vill.

Din guide till hur du går i pension

Din guide till hur du går i pension

Att sluta arbeta och gå i pension är en stor omställning för de flesta. Genom att förbereda dig kan du underlätta övergången och få bättre koll på din ekonomi.
"Jag sparar det på disketten"

"Jag sparar det på disketten"

Var du med på den här tiden? Nu kan du äntligen flytta din gamla tjänstepension. 1,5 % i boost på ditt inflyttade kapital och kostnadsfri pensionsrådgivning ingår.

Lägenhet i Spanien: 300 kronor/vecka i 14 år

Över hälften av alla svenskar drömmer om att bo utomlands som pensionärer enligt vår senaste Sifo-undersökning. Vill du börja spara till en framtida utomlandsflytt eller något annat? Då kan kapitalförsäkring vara en sparform för dig.

Börja spara

 

300 kr/vecka i 14 år är räknat på betalning av kontantinsatsen för en genomsnittlig bostad på 70 kvm i Malaga (enligt officiell spansk prisstatistik). Sparandet räknas med en årsavkastning på sex procent.

Så fungerar svenska pensionssystemet
Det svenska pensionssystemet består av flera olika delar. Vi guidar dig genom hur det fungerar.
Har du tjänstepension ITP?
Oavsett om du har tjänstepension ITP från din nuvarande arbetsgivare, eller har haft det tidigare kan du själv välja hur och var du vill att ditt pensionskapital ska placeras.
Börja pensionsspara
Vi guidar dig till hur du kan bygga din pensionsbuffert och ge dig själv större möjligheter i framtiden, oavsett vad du drömmer om.
Teckna livförsäkring
Teckna livförsäkring och skydda dina nära
En livförsäkring kan ge ökad ekonomisk trygghet till dina nära om det otänkbara händer dig. En liten åtgärd som kan betyda mycket.
Vill du veta mer?
Har du frågor eller vill veta mer om Movestic och vad vi erbjuder? Hör gärna av dig till oss på 08-120 39 320 eller maila till kund@movestic.se.