Livförsäkring ger trygghet till dina nära

Om det otänkbara skulle hända dig ger en livförsäkring ekonomisk trygghet till dina nära och kära.

Därför livförsäkring

Med en livförsäkring skapar du ekonomisk trygghet för dina nära om det otänkbara skulle hända dig. Livförsäkringen betalas ut som ett engångsbelopp och kan till exempel ge möjlighet att lösa bolån så att familjen kan bo kvar i er bostad eller ge ett ekonomiskt andrum för hushållets förändrade ekonomi.

Så fungerar en livförsäkring

En livförsäkring är en så kallad riskförsäkring som du tecknar för dina näras skull. Du väljer ett försäkringsbelopp som betalas ut till exempelvis din partner eller barn om det otänkbara skulle hända dig och du dör. Baserat på vilket försäkringsbelopp du väljer, din ålder och hur din hälsa är beräknas din månadsavgift (premie) för försäkringen.

Hos Movestic kan du teckna en livförsäkring fram till du fyller 65 år och vara försäkrad till du fyller 90 år.

Livförsäkring hos Movestic

  • Välj belopp själv! Inga fasta försäkringsnivåer
  • Du bestämmer vem som får pengarna
  • Möjlighet att justera försäkringsbeloppet när livet ändras*

Det är enkelt att ansöka om en livförsäkring

Du behöver välja ersättningsnivå för din försäkring och fylla i en hälsodeklaration. Det innebär att du svarar på några frågor om din hälsa, om du har någon sjukdom och/eller varit i kontakt med sjukvården de senaste fem åren. Du signerar din ansökan med Mobilt BankID. När allt är klart har du tryggat framtiden för dina kära om det otänkbara skulle hända.

Jag vill teckna en livförsäkring

*Vill du höja beloppet behöver vi be dig om en ny hälsodeklaration.

Så här fungerar en livförsäkring

Så här fungerar en livförsäkring

Varför behöver jag en livförsäkring kanske du undrar? Ta en titt på vårt exempel och få en uppfattning om och känsla av vad en livförsäkring kan innebära för dig och din familj.
Mer om att teckna livförsäkring

Mer om att teckna livförsäkring

För att kunna erbjuda dig rätt försäkring till rätt pris behöver vi lite mer information om dig. Du behöver svara på några frågor. Vi förklarar varför!
En bild på tecknade dokument med Movesticlogga samt en penna
Förköpsinformation och villkor
Här hittar du förköpsinformation och villkor för vår livförsäkring.
Vem får pengarna?
Pengarna betalas i första hand ut till dina anhöriga. Vill du att försäkringen betalas ut till någon annan kan du ändra det genom att skriva och skicka in ett förmånstagarförordnande.
Behöver jag en till försäkring?
Kanske har du redan en livförsäkring via din anställning eller en organisation du är medlem i? Genom att teckna en privat livförsäkring förstärker du ditt totala livförsäkringsskydd.
Vanliga frågor om livförsäkring
Varför ska man ha livförsäkring, vad gäller och varför behöver du lämna en hälsodeklaration? Hitta svaren på dina frågor om livförsäkring.