Varför livförsäkring?

Varför behöver jag en livförsäkring kanske du undrar? Ta en titt på vårt exempel och få en uppfattning om och känsla av vad en livförsäkring kan innebära för dig och din familj.
en kvinna som tecknat livförsäkring

Varför livförsäkring, vårt exempel

Möt Karin, hon är 45 år, gift och har två barn som är 7 och 12 år gamla.

Familjen bor i en villa som Karin belånat tillsammans med sin partner. Bolånet ligger på 4 miljoner kronor. Karin och hennes partner arbetar heltid och de tjänar ungefär 55 000 kronor i månaden vardera. 

Karin och hennes partner tecknar varsin livförsäkring på 2,7 miljoner kronor. Vilket ger skydd och ökad trygghet för familjen om det otänkbara skulle hända.

Om det otänkbara händer

Skulle Karin avlida finns möjligheten för Karins partner och barn att bo kvar i den gemensamma villan. Ett skattefritt engångsbelopp betalas ut till Karins partner som kan lösa Karins del av bostadslånet. Dessutom kommer det finnas ungefär en bruttoårslön kvar för familjen att använda under omställningsperioden när familjen ställer om ekonomin efter en inkomst.

Livförsäkringarna skapar trygghet i vardagen för Karin och hennes partner, ett skydd om det oväntade skulle hända.

Teckna Livförsäkring

Vanliga frågor om livförsäkring
Varför ska man ha livförsäkring, vad gäller och varför behöver du lämna en hälsodeklaration? Hitta svaren på dina frågor om livförsäkring.
Kontakt
Undrar du något?
Har du en fråga om Movestic eller funderar du över något du läst på denna sida är du varmt välkommen att kontakta oss.
Behöver jag en till försäkring?
Kanske har du redan en livförsäkring via din anställning eller en organisation du är medlem i? Genom att teckna en privat livförsäkring förstärker du ditt totala livförsäkringsskydd.
Om det otänkbara sker
Att tänka på det otänkbara kan vara oroande. Men genom att skaffa kunskap om vad som gäller och sammanställa vilka försäkringar som du själv har kan det kännas lite lättare.
teckna livförsäkring
Att teckna livförsäkring
Det här behöver du tänka på när du ska teckna livförsäkring.
Trygghet för dina kära
Om det otänkbara skulle hända dig ger livförsäkringen trygghet till dina kära.