Pensionsrådgivning för dig som vill skapa en friare framtid

Pensionsrådgivning hos Movestic

När vill du gå i pension? Hur vill du leva då? Hur mycket behöver du spara och hur stor behöver din pension sedan vara? Oavsett om du har tydliga planer eller bara börjat fundera på att sluta jobba hjälper vi dig att skapa de bästa förutsättningarna utifrån just din position genom att pensionsplanera och få koll på ditt pensionskapital, dina placeringar och ditt försäkringsskydd.

Höjd pensionsålder

Den nya riktåldern för pension är 67 år, men med rätt planering kan du ge dig själv frihet att välja hur och när du trappar ner från arbetslivet. I samband med pensionsrådgivning hos Movestic får du hjälp med en prognos över hur din ekonomi kommer att se ut när du slutat arbeta och vi tar fram en personlig handlingsplan till dig.

En helhetsbild av ditt pensionssparande och försäkringsskydd

Utöver pension och sparande pratar vi dessutom om vilket försäkringsskydd du har idag och kan behöva ha när du trappar ner från jobbet.

När det är dags att förverkliga det du planerat för lägger vi en plan för i vilken takt du bäst tar ut ditt pensionskapital. Oavsett om kapitalet finns hos oss eller inte så samlar vi allt i en gemensam utbetalningsplan.

Så funkar det

Ett rådgivningsgmöte tar 45 till 60 minuter och du träffar någon av våra pensionsexperter fysiskt eller digitalt via Microsoft Teams. Vill du komma i kontakt med våra rådgivare innan du bokar ditt möte, skicka förfrågan här.

I samband med din bokning kommer du behöva du fylla i en fullmakt och lämna information till oss om din livs- och ekonomiska situation. Allt för att vi ska kunna få en helhetsbild och hjälpa dig på bästa sätt

Därför pensionsrådgivning

  • Hjälp med att planera när du kan och vill gå i pension baserat på dina förutsättningar
  • Tydlig överblick av din ekonomiska situation idag
  • Prognos över hur din framtida pension blir
  • Personlig utbetalningsplan när det är dags
  • Kostnadsfritt för dig som Movestickund

Jag vill boka rådgivning

Inte kund? Bli kund hos Movestic genom att flytta tjänstepension till oss eller starta ett privat pensionssparande.

10 till 15 år kvar att jobba?

10 till 15 år kvar att jobba?

Boka en Pensionskoll. Vi går igenom hela ditt pensionssparande och skapar en personlig handlingsplan utifrån dina mål.
Dags att trappa ner eller sluta jobba?

Dags att trappa ner eller sluta jobba?

Vi hjälper dig att planera hur du ska ta ut ditt pensionssparande. Boka kostnadsfri rådgivning och få en utbetalningsplan.

Lägenhet i Spanien: 300 kronor/vecka i 14 år

Över hälften av alla svenskar drömmer om att bo utomlands som pensionär enligt vår senaste Kantar Sifo-undersökning. Vi hjälper vi dig få koll på hur mycket du behöver spara för att nå dina mål, välj någon av våra rådgivningsalternativ ovan.

Börja spara?

Starta ditt sparande hos Movestic

300 kr/vecka i 14 år är räknat på betalning av kontantinsatsen för en genomsnittlig bostad på 70 kvm i Malaga (enligt officiell spansk prisstatistik). Sparandet räknas med en årsavkastning på sex procent.

Till Lexly
Kostnadsfri juridisk rådgivning
Behöver du ordna ett testamente, se över framtidsfullmakter eller ska du hjälpa till med ett bostadsköp? Vi samarbetar med Lexly för kostnadsfri juridisk rådgivning.
Flytta tidigare pensionssparande
Har du haft flera anställningar genom åren? Då har du säkert en eller kanske flera tjänstepensioner som lagts i fribrev. Vi reder ut vad ett fribrev är och tipsar om hur du bäst förvaltar dem.
Guide: Förbered dig för pension
Här guidar vi dig till en bra förberedelse för pensionen. Checklistor och tips för alla faser i livet: mitt i livet, gyllene medelåldern, åren innan pension och dags att gå i pension.
Tips för utlandsflytt
Vi har listat vad som är viktigt att tänka på och vad du behöver göra gällande din pension om du vill flytta utomlands.
Vill du veta mer?
Har du frågor eller vill veta mer om Movestic och vad vi erbjuder? Hör gärna av dig till oss på 08-120 39 320 eller kund@movestic.se