Att teckna livförsäkring

Klicka på teckna livförsäkring nedan och sätt igång. För att kunna erbjuda dig rätt försäkring till rätt pris behöver vi lite mer information om dig. Du behöver svara på några frågor. Vi förklarar varför!

Innan du ansöker om att teckna livförsäkring

  • Fundera på belopp för din livförsäkring 
  • Tänk över vem som är förmånstagare
  • Samla ihop uppgifter om ditt hälsoläge, till exempel när du har besökt läkaren och om du äter några mediciner. Kom ihåg att deklarera allt.

Tips! Sviker minnet hittar du dina journaler hos 1177.se.

Din ålder spelar roll för att teckna livförsäkring

Din ålder är det första vi frågar efter. Kortfattat kan man säga att ju äldre du är, desto högre månadspremie betalar du. Varför? Med stigande ålder ökar risken för att avlida. Många livförsäkringar kan man därför inte teckna efter det att du fyllt 54 år och inte behålla efter det att du fyllt 65. Movestics livförsäkring däremot kan du teckna fram till att du fyller 65 år och du kan behålla den tills du fyller 90 år!

Hur är din hälsa?

Vi vill veta om du röker, din längd och vikt och hur du mår. Du behöver därför lämna en hälsodeklaration. Det innebär att du svarar på ett antal frågor om du har eller har haft någon sjukdom eller sökt vård de senaste fem åren. Vi vill också veta om du äter någon medicin. Eftersom rökning, övervikt och sjukdom kan innebära en ökad risk för att avlida kan det innebära en högre försäkringspremie, det vill säga en högre kostnad för din livförsäkring. För att din livförsäkring ska bli så trygg som det bara går vill vi att du lämnar alla uppgifter om din hälsa. Skulle något missas finns det risk för att försäkringen inte gäller eller att ersättningen minskas om du går bort. Du kan vara trygg med att alla uppgifter du lämnar om din hälsa behandlas strikt konfidentiellt.

Försäkringen tecknas

När vi fått in din ansökan ser vi över din hälsodeklaration. Ibland kan vi behöva kompletterande uppgifter eller ett läkarutlåtande. I vissa fall kan vi även behöva ta del av journalhandlingar. Då kontaktar vi dig för att ordna en fullmakt så att vi kan ta del av aktuell information. När bedömningen är klar återkommer vi med ett försäkringsbesked.

Vad kostar en livförsäkring?

Premien, det vill säga den avgift du betalar varje månad för din livförsäkring baseras på uppgifter om dig och din hälsa. Till exempel hur gammal du är, om du röker och hur din hälsa i övrigt ser ut.

Vad händer om jag blir sjuk efter att jag tecknat en livförsäkring?

Skulle du insjukna efter det att din försäkring tecknats påverkar det inte din livförsäkring. Livförsäkringen baseras på det hälsoläge du har och anger vid ansökan. Vill du senare öka ditt försäkringsbelopp behöver du lämna en ny hälsodeklaration.

Vanliga frågor om livförsäkring
Varför ska man ha livförsäkring, vad gäller och varför behöver du lämna en hälsodeklaration? Hitta svaren på dina frågor om livförsäkring.
Kontakt
Undrar du något?
Har du en fråga om Movestic eller funderar du över något du läst på denna sida är du varmt välkommen att kontakta oss.
Så funkar en livförsäkring
Vad innebär en livförsäkring? Kolla in vårt exempel för att få koll på vad en livförsäkring kan innebära.
Trygghet för dina kära
Om det otänkbara skulle hända dig ger livförsäkringen trygghet till dina kära.
Om det otänkbara sker
Att tänka på det otänkbara kan vara oroande. Men genom att skaffa kunskap om vad som gäller och sammanställa vilka försäkringar som du själv har kan det kännas lite lättare.
Behöver jag en till försäkring?
Kanske har du redan en livförsäkring via din anställning eller en organisation du är medlem i? Genom att teckna en privat livförsäkring förstärker du ditt totala livförsäkringsskydd.