Flytta din tjänstepension
Om du genom åren har haft flera olika arbetsgivare har du oftast tjänstepensionssparande hos flera olika företag. Det kan vara en god idé att flytta och samla ditt tjänstepensionskapital till samma företag.

Tjänstepensionen blir allt viktigare

För många kommer tjänstepensionen stå för en allt större del av den totala pensionen. Det är därför viktigt att du sparar din tjänstepension på ett sätt som passar just dig. Genom att samla din tjänstepension på ett ställe får du en tydlig överblick. Du kan följa den totala utvecklingen av ditt sparande och enkelt göra justeringar i fondinnehav och risknivåer.

Alla pensionssparanden är inte möjliga att flytta. I Sverige är det fri flytträtt på alla tjänstepensioner som startats efter den 1 juli 2007. För äldre tjänstepension kan det finnas möjlighet att flytta sparandet. När du flyttar din tjänstepension tar pensionsbolagen ofta ut en avgift för det. Movestic ersätter dig för hela eller delar av den avgiften om du väljer att flytta ditt sparande till oss.

Hos Movestic får du:

  • Tydlig överblick över ditt innehav
  • Ett enkelt sätt att byta fonder
  • Uttagsplaneraren som hjälper dig att planera hur du ska ta ut din pension
  • Möjlighet till kompletterande privat pensionssparande
  • Tillgång till fondvalsroboten MAIA som hjälper dig att hitta ett sparande som passar just dig
Så här gör du

Avtalspension

Har du tjänstepension ITP 1 eller 2 kan du enkelt flytta och samla din tjänstepension hos Movestic genom att logga in på Collectum.se. Har du kollektivavtalad tjänstepension SAF-LO kan du flytta ditt tjänstepensionssparande till Movestic genom att logga in på Fora.se.

Tjänstepension utan kollektivavtal

Har du tjänstepensionsavtal direkt med din arbetsgivare eller tidigare arbetsgivare? Vi hjälper dig att flytta ditt sparande, kontakta oss.

Privat pensionssparande

Har du ett privat pensionssparande i en IPS eller kapitalförsäkring sedan tidigare kan du flytta dem till Movestic för att samla allt ditt pensionskapital. Du kan även starta upp ett nytt privat sparande till din kommande pension genom att skaffa en kapitalförsäkring

Spara till pensionen

läs mer

Fonder
Spara i fonder
Hos Movestic kan du placera din tjänstepension och spara till framtiden i fonder.
Fondlista
Movestics fondutbud
Vi har ett brett utbud av fonder från olika förvaltare. I fondlistan kan du sortera och se mer info om våra fonder.
Ett hållbart sparande - för alla!
Är hållbarhet en viktig faktor för dig när du väljer fonder för ditt sparande kan du kika lite extra på fondernas hållbarhetsmärkning.
Movestic Spar Privat
Trygga framtiden med ett eget sparande. Med Movestic Spar Privat har du möjlighet att välja både risknivå och inriktning.