Vad är livförsäkring?

En livförsäkring ger ekonomisk trygghet och till exempel möjlighet för din partner att kunna bo kvar i ert hem om det otänkbara skulle hända dig.

Vad är livförsäkring och så fungerar det

Om det otänkbara händer och du avlider betalas en livförsäkring ut som ett engångsbelopp till den eller de personer du själv valt. Du väljer själv ett belopp mellan 500 000 och 6 000 000 kronor när du tecknar en livförsäkring och du betalar en avgift (premie) för försäkringen månadsvis. Storleken på premien baseras bland annat på vilket belopp du väljer och din ålder.

Movestic livförsäkring gäller fram tills du fyller 90 år

Du kan teckna en livförsäkring hos Movestic fram tills den dagen du fyller 65 år och du kan vara försäkrad fram till dagen du fyller 90 år. 

Låneskydd eller livförsäkring för att kunna bo kvar?

Livförsäkringsbeloppet kan till exempel ge möjlighet att lösa bolån, precis som ett låneskydd. Livförsäkringen är dock inte kopplad till något lån utan beloppet kan användas till annat och täcka upp för bortfallet av din inkomst.  

Vad är livförsäkring och tre anledningar att teckna

Men en livförsäkring kan du skapa större ekonomisk trygghet för din eller de personer du håller kärast om det otänkbara skulle hända dig.

  • Har du högre lön eller pension än din partner? Hjälp till att säkra den framtida ekonomin för din partner
  • Ge möjlighet för din partner att kunna bo kvar i ert hem och lösa bolån
  • En livförsäkrings försäkringsbelopp påverkas inte av börsens upp- och nergångar 

När du tecknar en livförsäkring behöver du fylla i en hälsodeklaration där du svarar på frågor om din hälsa, om du har någon sjukdom och/eller varit i kontakt med sjukvården de senaste fem åren. Du signerar din ansökan med BankID. 

Jag vill teckna en livförsäkring

Vad händer om det otänkbara sker?

Vad händer om det otänkbara sker?

Att tänka på det otänkbara kan vara tufft och oroande. Genom att skaffa kunskap om vad som gäller och sammanställa vilka försäkringar som du själv har kan det kännas lite lättare.
Mer om att teckna livförsäkring

Mer om att teckna livförsäkring

För att kunna erbjuda dig rätt försäkring till rätt pris behöver vi lite mer information om dig. Du behöver svara på några frågor. Vi förklarar varför!

Pensionsspara till en framtid med större möjligheter

Oavsett om du drömmer om att uppleva fler varma stränder eller bara få vara mer dig själv när det är dags att trappa ner ger ett privat pensionssparande dig större möjligheter och frihet. Starta ditt månadssparande hos Movestic redan idag.

En bild på tecknade dokument med Movesticlogga samt en penna
Förköpsinformation och villkor
Här hittar du förköpsinformation och villkor för vår livförsäkring.
Vem får pengarna?
Pengarna betalas i första hand ut till dina anhöriga. Vill du att försäkringen betalas ut till någon annan kan du ändra det genom att skriva och skicka in ett förmånstagarförordnande.
Behöver jag en till försäkring?
Kanske har du redan en livförsäkring via din anställning eller en organisation du är medlem i? Genom att teckna en privat livförsäkring förstärker du ditt totala livförsäkringsskydd.
Vanliga frågor om livförsäkring
Varför ska man ha livförsäkring, vad gäller och varför behöver du lämna en hälsodeklaration? Hitta svaren på dina frågor om livförsäkring.
Vill du veta mer?
Har du frågor eller vill veta mer om Movestic och vad vi erbjuder? Hör gärna av dig till oss på 08-120 39 320 eller maila till kund@movestic.se.