Tjänstepension – en allt viktigare del av framtidens pension
Våra tjänstepensionslösningar och vårt fondutbud skapar möjligheter till anpassade tjänstepensionslösningar.

Extra pensionsavsättning inför årsskiftet

Året närmar sig sitt slut och det är hög tid att fundera över om extra pensionsavsättningar ska göras innan årsskifte

Har företaget haft ett bra år kan en extra inbetalning inte bara ge större pension utan också vara ett sätt att reglera företagets skatt på överskottet eftersom överskottet då sjunker.

Pensionsinbetalningar är avdragsgilla upp till 35 procent av din inkomst eller lön (max 473 000 kronor). Vid beräkningen kan löneunderlaget antingen baseras på årets eller föregående räkenskapsårets lön. För aktiebolag kan det dessutom finnas möjlighet till större avdragsgilla avsättningar enligt en särskild kompletteringsregel.

 

På avsättningarna till pensionen betalar företaget en särskild löneskatt som är avdragsgill och uppgår till 24,26 procent. För att företaget ska få avdragsrätt för tjänstepensionsförsäkring räcker det att en pensionsutfästelse har gjorts och att premien är skuldförd i böckerna. Detta gäller både nya och befintliga försäkringar. Försäkringsansökan ska dock ha kommit in och premien ska vara betald senast den dag då deklarationen lämnas in.

Avsättningarna gäller både för egenföretagare och företag med anställda.

Beställ en avi för extra inbetalning

Skicka ett mail till kund@movestic.se med önskat belopp och en text om vilken person det berör så hjälper vi dig med att skapa en avisering.

bild på dokument
grupparbete vid bord

Har dina anställda större fokus på fruktkorgen än på vilken tjänstepension ni erbjuder?

Låt oss på Movestic hjälpa er med en tjänstepension som sätter medarbetarens bästa i fokus.
  • Ökar möjligheterna till en bra pension
  • Skydd för nära och kära om något skulle hända
  • Fortsatt pensionssparande även vid längre sjukskrivning 
  • Utökad ekonomisk trygghet här och nu vid sjukskrivning

 

Mejla oss på foretag@movestic.se eller ring 08-120 39 320

Tjänstepension

Tjänstepension

Tjänstepension kommer i framtiden att bli en ännu viktigare löneförmån. Läs mer om hur du tar dina medarbetares tjänstepension till nästa nivå.
Småföretagare

Småföretagare

Många småföretagare har dåligt skydd vid sjukdom. Läs mer här om enkla lösningar för att stärka skyddet för dig själv och dina medarbetare.
Trygghet och mervärde för dina medlemmar
Trygghet och mervärde för dina medlemmar
Upptäck våra medlemsförsäkringar.

Vi har ett heltäckande utbud av trygghetsförsäkringar som vi erbjuder via organisationer, förbund och föreningar.

Läs mer

Kvinna mitt i livet
Missa inte vår nya fond
Movestic Avancera är en ny typ av fond som både skyddar kapitalet i nedgång och ger spararen möjlighet att följa med i uppgång.
Kort om Movestic

Vårt erbjudande

Movestic erbjuder produkter och tjänster som, så långt det är möjligt, ska kunna anpassas efter individuella preferenser och förutsättningar. Allt för att hjälpa våra kunder att få den bästa finansiella framtiden baserat på den egna situationen.

Innovation

Innovation i vår bransch handlar både om att ta fram nya produkter och tjänster och om ny teknik. Vi ser stora möjligheter att skapa ökad kundnytta och individanpassade tjänster. Vi har börjat den resan genom att erbjuda vår fondrobot MAIA.

Rådgivning 

Vi tror att återkommande finansiell rådgivning ökar sannolikheten för en bra planerad ekonomisk framtid. Vi erbjuder därför våra produkter och tjänster i kombination med rådgivning, via licensierade förmedlare eller via digitala tjänster.

Våra ägare

Movestic grundades som en del i Kinnevikskoncernen, men ägs idag av brittiska börsnoterade Chesnara plc. En koncern som äger försäkringsbolag på flera europeiska marknader.