Ansvarig för pensioner & förmåner

Här har vi samlat det som är bra att tänka på när ni väljer tjänstepensionslösning.

Tjänstepension behöver inte vara krångligt

Ett färdigt paket

Movestic Komplett passar er som vill ha en heltäckande tjänstepensionsplan med enkel administration via Mina Sidor Företag. Ni har fri tillgång till företagskundservice och anställda får hjälp att välja fonder med vår oberoende fondvalsrobot MAIA. 

Movestic Komplett 

En anpassad lösning

Med Movestic Extra får ni en flexibel tjänstepensionsplan där vi hjälper till med den rådgivning som behövs. Vi tar hand om den löpande administrationen, och både företagsrådgivning och individuell rådgivning ingår. Självklart har ni även tillgång till vår fondvalsrobot MAIA, som tar fram ett personligt och skräddarsytt fondförslag för varje medarbetare. 

Movestic Extra

Dags för en utvärdering av er nuvarande lösning?
En enkel utvärdering och att bolla behov med någon av våra experter kan leda till en bättre tjänstepension för er. Om inte så får du en bekräftelse på att allt är så bra det kan bli.

Förebygg stressrelaterad ohälsa med Movestic MåVäl

Personer som känner otrivsel eller stress tappar i snitt 38 procent av sin produktivitet. Ofta finns signalerna där redan tidigt. Exempelvis genom förändrad motivation, lättirritation, eller fysiska symptom. Med Movestic MåVäl kan du tidigt sätta in förebyggande stöd. För att undvika sjukskrivning och lång frånvaro.

Movestic MåVäl ingår i alla våra tjänstepensionsplaner

  • Förebygger stress och sjukskrivning
  • Stödinsatser för anställda innan och under sjukskrivning
  • Hjälp för arbetsgivaren att ta fram åtgärdsplan
  • Snabb tillgång till vårdrådgivning - ett direktnummer
  • Rehabiliteringskoordinering för anställda
  • Ersättning till anställda

 

Jag vill veta mer

 

För ett hållbart arbetsliv
Movestic MåVäl kickar in redan när risken att drabbas av stressrelaterad ohälsa är hög, för att undvika sjukskrivning. Ekonomisk trygghet och hjälp att komma tillbaka efter olycka eller sjukdom.

Bonus eller provisionsbaserad verksamhet?

Kanske har ni en bonus eller provisionsbaserad verksamhet, då kan löneväxlingsmöjligheter vara en viktig del att få med i er pensionsplan. Det är lönsamt både för medarbetaren som kan boosta sin pension, och förmånligt skattemässigt för er som arbetsgivare.

 

  • Möjlighet för anställda att påverka sin egen pension
  • Förmånlig skatt ger större pensionsavsättning
  • Kan användas för engångsavsättningar som till exempel vid utbetalning av bonus
Löneväxling
Som arbetsgivare kan du erbjuda dina anställda att spara mer till pensionen genom bruttolöneavdrag, så kallad löneväxling.
Kort om Movestic

Vårt erbjudande

Movestic erbjuder produkter och tjänster som, så långt det är möjligt, ska kunna anpassas efter individuella preferenser och förutsättningar. Allt för att hjälpa våra kunder att få den bästa finansiella framtiden baserat på den egna situationen.

Innovation

Innovation i vår bransch handlar både om att ta fram nya produkter och tjänster och om ny teknik. Vi ser stora möjligheter att skapa ökad kundnytta och individanpassade tjänster. Vi har börjat den resan genom att erbjuda vår fondrobot MAIA.

Rådgivning 

Vi tror att återkommande finansiell rådgivning ökar sannolikheten för en bra planerad ekonomisk framtid. Vi erbjuder därför våra produkter och tjänster i kombination med rådgivning, via licensierade förmedlare eller via digitala tjänster.

Våra ägare

Movestic grundades som en del i Kinnevikskoncernen, men ägs idag av brittiska börsnoterade Chesnara plc. En koncern som äger försäkringsbolag på flera europeiska marknader.