Spara i fonder
Spara i fonder
Ett långsiktigt sparande ger dig mer frihet i framtiden att göra det du vill. Hos Movestic kan du placera din tjänstepension eller en kapitalförsäkring i fonder.
Sparande

Fondsparande hos Movestic

Hos Movestic kan du välja fonder från flera olika fondbolag och Movestics egna fonder. För att spara hos Movestic behöver du ha din tjänstepension eller en kapitalförsäkring hos oss.

Vill du ha hjälp att välja fonder eller ett bollplank, kan du använda vår fondvalsrobot MAIA. MAIA tar enkelt och snabbt fram ett fondförslag som är helt anpassat för dig och hjälper dig få ett fondsparande med lagom risk. Är du kund hos Movestic? Logga in på Mina Sidor och se om du har tillgång till MAIA.

 Testa MAIA!

Fondsparande
Sparplaneraren

Movestics fondportföljer

Våra fondportföljer
Utifrån olika inriktningar har vi satt ihop färdiga fondportföljer. Vilken passar dig bäst?

Sparande med skydd i nedgång

Är det viktigt för dig att ha en gräns för hur mycket ditt kapital kan tappa i värde, men samtidigt vill du möjligheten att följa med i marknadsutvecklingen? Då kan Movestic Avancera vara något för dig.

Sparande där din riskvilja får styra

Full fart framåt eller mer bekväm med att ta det lite försiktigt? Vi har tre portföljer med fokus på risk: Movestic Försiktig, Movestic Balanserad och Movestic Offensiv. Vilket sparande passar dig nu?

Hållbart sparande

Vill du spara hållbart med god riskspridning? Läs mer om Movestic Global ESG.

Spara i fonder

Fondlista
Movestics fondutbud
Vi har ett brett utbud av fonder från olika förvaltare. I fondlistan kan du sortera och se mer info om våra fonder.
Hur väljer vi fonder?
Här kan du läsa mer om hur det går till när vi väljer ut fonder och vilka krav vi ställer på de fonder som finns hos oss.
Movestic Avancera
Movestic Avancera gör det möjligt för sparare med försäkring hos Movestic Liv & Pension att både följa med marknaden i uppgång och samtidigt ha skydd i nedgång.
Fondskola
Movestics Fondskola
I Movestics Fondskola guidar vi dig genom vanligt förekommande frågor om fonder.
Tips

Fakta om risk
När man pratar om sparande, investeringar och fonder pratar man ofta om risk. Då syftar man på risken att förlora delar eller till och med hela det kapital man har investerat. 

Den förväntade framtida avkastningen på ditt långsiktiga sparande beror på vilken risk du är beredd att ta. Tar du mycket risk har du möjlighet att få mer tillbaka, men du kan också förlora mer. Tar du lite risk är risken att förlora kapitalet liten, men du får oftast inte så mycket tillväxt på ditt kapital. Vilket kan leda till att du till exempel får lägre pension än du annars skulle få. Att ta för lite risk är därför också en risk.

Vilket sparande som passar och vilken risknivå som är lagom är olika från person till person. Är du osäker på vilken risknivå och vilka fonder som passar dig kan du ta hjälp av vår fondvalsrobot MAIA. Du svarar på några frågor och sedan får du veta vilken risk som är lagom för dig. 

Movestics fondskola
Vi guidar dig genom vanligt förekommande frågor och svar gällande fonder och hur du kommer igång med ditt fondsparande.