Nystartat företag: tänk på det här

Här har vi listat det viktigaste för dig att få på plats. Du väljer själv om du vill teckna direkt digitalt eller om du vill prata med någon av våra rådgivare.

Tips till dig som nystartad företagare

1. Ta ut marknadsmässig lön

Den allmänna pensionen grundas på din inkomst, tar du ut för lite lön halkar pensionen efter. Genom att ta ut marknadsmässig lön säkerställer du en bra nivå på din allmänna pension.

2. Pensionsspara regelbundet och långsiktigt

Det är inte hur mycket du sparar, utan att du kommer igång som är det viktiga. Även en mindre summa i månaden kan växa sig stor över tid, och är avgörande för din ekonomi i framtiden. Tjänstepensionen utgör en stor del av det du ska leva på som pensionär.

Tips till företagaren som vill ha en bra pension

3. Teckna sjukförsäkring och skydd för olycksfall

Du behöver också tänka på vad som händer om du blir sjuk och inte kan jobba under en tid. Kanske är ni ett fåtal anställda i verksamheten, skulle någon av er bli långvarigt sjuk eller råka ut för ett olycksfall kan en sjukförsäkring betyda allt.

4. Ta hjälp av en rådgivare

Movestics licensierade och erfarna företagsrådgivare hjälper dig gärna att se över vilka behov du och ditt företag har. Så att du får rätt skydd och sparar tillräckligt mycket.

 

 

Kostnadsfri rådgivning ingår alltid
Vi ser över ditt försäkringsbehov och att du sparar tillräckligt mycket och med rätt risknivå. Om det behövs kan vi också göra en pensionsprognos och ta fram en personlig handlingsplan.
Sjukförsäkring
Till skillnad från sjukvårdsförsäkringen som ger snabb vård på privat klinik , så får du med sjukförsäkringen ekonomisk ersättning om du skulle råka ut för en olycka eller bli långvarigt sjuk.
Sjukvårdsförsäkring
Slipp väntetiderna i vården. Med snabb hjälp ökar möjligheterna att fort återgå till ditt vanliga liv och att ta hand om din verksamhet. Extra viktigt för dig som har nyckelpersoner i företaget.
Hur mycket ska jag spara?
Här kan du själv laborera med olika siffror för att få ett hum om vad ett månadssparande kan ge på längre sikt. Vad skulle till exempel 1000 kronor i månadssparande kunna ge dig efter 15 år?
Vi hjälper dig

– Hos oss får du kostnadsfri rådgivning för både dig och företaget oavsett hur din situation ser ut idag. Kanske behöver du en second opinion, en liten komplettering eller så är allt så bra det kan bli. Vi ser över ditt försäkringsbehov, att du sparar tillräckligt mycket och med rätt risknivå. Om det behövs kan vi också göra en pensionsprognos och ta fram en personlig handlingsplan.
Muamer
Teckna själv

Vet du redan vad du vill ha?
Du kanske redan har koll på precis vad du behöver. Då tecknar du enkelt och smidigt själv vad du vill ha och signerar med BankID. Vill du bolla något längre fram har du tillgång till våra rådgivare.
Hjälp att välja fonder
Med vår oberoende fondvalsrobot MAIA får du hjälp att välja fonder som passar dig. Du svarar på några enkla frågor och sedan tar MAIA fram ett personligt och skräddarsytt fondförslag.
Kort om Movestic

Vårt erbjudande

Movestic erbjuder produkter och tjänster som, så långt det är möjligt, ska kunna anpassas efter individuella preferenser och förutsättningar. Allt för att hjälpa våra kunder att få den bästa finansiella framtiden baserat på den egna situationen.

Innovation

Innovation i vår bransch handlar både om att ta fram nya produkter och tjänster och om ny teknik. Vi ser stora möjligheter att skapa ökad kundnytta och individanpassade tjänster. Vi har börjat den resan genom att erbjuda vår fondrobot MAIA.

Rådgivning 

Vi tror att återkommande finansiell rådgivning ökar sannolikheten för en bra planerad ekonomisk framtid. Vi erbjuder därför våra produkter och tjänster i kombination med rådgivning, via licensierade förmedlare eller via digitala tjänster.

Våra ägare

Movestic grundades som en del i Kinnevikskoncernen, men ägs idag av brittiska börsnoterade Chesnara plc. En koncern som äger försäkringsbolag på flera europeiska marknader.