Nystartat företag: tänk på det här

Här har vi listat det viktigaste för dig att få på plats. Du väljer själv om du vill teckna direkt digitalt eller om du vill prata med någon av våra rådgivare.

Tips till nystartade företag

Har du nyligen startat aktiebolag? Här har vi samlat tips till dig gällande försäkringar, lön och utdelning som du ska tänka på. 

1. Ta ut en lön som maximerar inbetalning till allmän pension

Den allmänna pensionen grundas på din inkomst. Tar du ut för lite lön halkar pensionen efter. Genom att ta ut rätt lön säkerställer du en bra nivå på din allmänna pension. Samma logik gäller för sjukpenning, som beräknas på din inkomst. 

2. Nyttja fördelarna med både lön och utdelning

Skapa en strategi där du:

  • Bygger en kassa för aktieutdelning
  • Tar ut en lön som garanterar en god nivå för inbetalning till den allmänna pensionen
  • Har koll på Försäkringskassans aktuella belopp för sjukpenninggrundande inkomst (SGI) och anpassar din lön därefter

3. Pensionsspara regelbundet och långsiktigt - det är dessutom avdragsgillt

Ditt pensionssparande är avdragsgillt. Ju tidigare du kan komma igång, desto mer får du. Även en mindre summa i månaden kan växa sig stor över tid, och är avgörande för din ekonomi i framtiden. Tjänstepensionen utgör en stor del av det du ska leva på som pensionär.

4. Skydda din inkomst vid arbetsoförmåga

Olyckfall och sjukdom kan drabba alla. Med en sjukförsäkring är du förberedd om du blir sjuk och inte kan jobba under en period. Kanske är ni ett fåtal anställda i verksamheten, skulle någon av er bli långvarigt sjuk eller råka ut för ett olycksfall kan en sjukförsäkring betyda allt

5. Ta hjälp av en rådgivare

Movestics licensierade och erfarna företagsrådgivare hjälper dig gärna att se över vilka behov du och ditt företag har. Så att du får rätt skydd och sparar tillräckligt mycket.

Det här kan våra företagsrådgivare hjälpa dig med

  • Kompletteringsberäkningar, om du ligger efter med pensionsinbetalningar
  • Avdragsberäkning på avsättningar
  • Policyöversyn
  • Premieberäkning
  • Företagsrådgivning
  • Avdragsutrymme

 

Ovan är bara några exempel på vad vi kan hjälpa dig med.

Hör av dig så bokar vi en tid för ett samtal, gör en kostnadsfri översyn och ser hur vi kan hjälpa dig.

 

Boka kostnadsfri företagsrådgivning

Kostnadsfri rådgivning ingår alltid
Vi ser över ditt försäkringsbehov och att du sparar tillräckligt mycket och med rätt risknivå. Om det behövs kan vi också göra en pensionsprognos och ta fram en personlig handlingsplan.
Sjukförsäkring
Till skillnad från sjukvårdsförsäkringen som ger snabb vård på privat klinik , så får du med sjukförsäkringen ekonomisk ersättning om du skulle råka ut för en olycka eller bli långvarigt sjuk.
Sjukvårdsförsäkring
Slipp väntetiderna i vården. Med snabb hjälp ökar möjligheterna att fort återgå till ditt vanliga liv och att ta hand om din verksamhet. Extra viktigt för dig som har nyckelpersoner i företaget.
Hur mycket ska jag spara?
Här kan du själv laborera med olika siffror för att få ett hum om vad ett månadssparande kan ge på längre sikt. Vad skulle till exempel 1000 kronor i månadssparande kunna ge dig efter 15 år?
Kort om Movestic

Vårt erbjudande

Movestic erbjuder produkter och tjänster som, så långt det är möjligt, ska kunna anpassas efter individuella preferenser och förutsättningar. Allt för att hjälpa våra kunder att få den bästa finansiella framtiden baserat på den egna situationen.

Innovation

Innovation i vår bransch handlar både om att ta fram nya produkter och tjänster och om ny teknik. Vi ser stora möjligheter att skapa ökad kundnytta och individanpassade tjänster. Vi har börjat den resan genom att erbjuda vår fondrobot MAIA.

Rådgivning 

Vi tror att återkommande finansiell rådgivning ökar sannolikheten för en bra planerad ekonomisk framtid. Vi erbjuder därför våra produkter och tjänster i kombination med rådgivning, via licensierade förmedlare eller via digitala tjänster.

Våra ägare

Movestic grundades som en del i Kinnevikskoncernen, men ägs idag av brittiska börsnoterade Chesnara plc. En koncern som äger försäkringsbolag på flera europeiska marknader.