Familjeföretagare

När företaget och familjen hänger ihop finns det en del saker att tänka på när det kommer till tjänstepension och försäkringsskydd.

Jobbar familjen i verksamheten?

För dig, firman och familjen

Arbetar någon eller flera av dina familjemedlemmar i ditt företag behöver du teckna tjänstepension och försäkringsskydd även för dem. Även om du har anställda som omfattas av kollektivavtal får varken din partner eller dina barn ingå i kollektivet. Därför är det viktigt att dom får pensionsinbetalningar och omfattas av försäkringsskydd precis som dig.

 

Tjänstepension är mer än din framtida lön

Även om det långsiktiga sparandet är en given del i tjänstepensionsplanen är det inte allt. Minst lika viktigt är försäkringar som tryggar din ekonomi här och nu, om du skulle bli sjuk eller något oväntat skulle hända. Här nedan har vi listat och förklarat de viktigaste försäkringarna för dig som familjeföretagare. Både för dig, firman och familjen.

Kostnadsfri rådgivning ingår alltid
Vi ser över ditt försäkringsbehov och att du sparar tillräckligt mycket och med rätt risknivå. Om det behövs kan vi också göra en pensionsprognos och ta fram en personlig handlingsplan.
Premiebefrielse
En av de viktigaste försäkringarna för dig som företagare. Premiebefrielsen fortsätter betala in till din pension om du skulle bli långvarigt sjukskriven. Ingår i alla Movestics tjänstepensionsplaner.
Sjukförsäkring
Till skillnad från sjukvårdsförsäkringen som ger snabb vård på privat klinik , så får du med sjukförsäkringen ekonomisk ersättning om du skulle råka ut för en olycka eller bli långvarigt sjuk.
Sjukvårdsförsäkring
Slipp väntetiderna i vården. Med snabb hjälp ökar möjligheterna att fort återgå till ditt vanliga liv och att ta hand om din verksamhet. Extra viktigt för dig som har nyckelpersoner i företaget.
Kort om Movestic

Vårt erbjudande

Movestic erbjuder produkter och tjänster som, så långt det är möjligt, ska kunna anpassas efter individuella preferenser och förutsättningar. Allt för att hjälpa våra kunder att få den bästa finansiella framtiden baserat på den egna situationen.

Innovation

Innovation i vår bransch handlar både om att ta fram nya produkter och tjänster och om ny teknik. Vi ser stora möjligheter att skapa ökad kundnytta och individanpassade tjänster. Vi har börjat den resan genom att erbjuda vår fondrobot MAIA.

Rådgivning 

Vi tror att återkommande finansiell rådgivning ökar sannolikheten för en bra planerad ekonomisk framtid. Vi erbjuder därför våra produkter och tjänster i kombination med rådgivning, via licensierade förmedlare eller via digitala tjänster.

Våra ägare

Movestic grundades som en del i Kinnevikskoncernen, men ägs idag av brittiska börsnoterade Chesnara plc. En koncern som äger försäkringsbolag på flera europeiska marknader.