Kollektivavtalad pension med ITP och SAF-LO
Är du privatanställd tjänsteman i ett företag med kollektivavtal har du ITP. Om du jobbar som arbetare inom privat sektor har du sannolikt ett avtal som kallas SAF-LO.
Så fungerar din kollektivavtalade pension från jobbet
Avtalspension är en kollektivavtalad tjänstepension från din arbetsgivare. Du kan påverka din framtida pension genom att själv välja hur du vill placera din avtalspension. Oavsett om du har ITP eller SAF-LO erbjuder Movestic alternativ som ökar din möjlighet till en god pension.

Om du arbetar på ett företag med kollektivavtal betalar din arbetsgivare varje månad in pengar till din avtalspension. Hur mycket pengar som betalas in varierar beroende av vilket avtal du tillhör och hur hög lön du har. Genom din avtalspension kan du även få ersättning vid långvarig sjukdom och det finns möjlighet att teckna extra skydd för din familj om du väljer till det.

Läs mer om ITP  Läs mer om SAF-LO

SAF-LO
Kolletivavtal
Utan kollektivavtal?
Att vara utan kollektivavtal innebär inte att vara utan goda möjligheter till ett bra pensionssparande.
spara pension
Hur mycket behöver jag spara till pensionen?
Många av oss drömmer om friheten att göra det man vill som pensionär samtidigt som man brottas med oron att "ha tillräckligt" mycket pengar. Vi listar vad du kan tänka på när du sparar till pensionen.
Kontakt
Undrar du något?
Funderar du över något du läst på denna sida är du varmt välkommen att kontakta oss.