Boosta din pension!
Ibland vill man bara göra det som är absolut nödvändigt och ibland vill man ge sig själv absolut bästa möjliga förutsättningar. Med din pension finns goda möjligheter att göra det där lilla extra, som ökar möjligheterna att leva gott på äldre dar!
Därför boosta
Jag har ju redan tjänstepension, varför ska jag investera ännu mer i mitt pensionssparande? Den här frågan kan ibland inledningsvis komma upp när vi pratar om att stärka pensionssparandet via ytterligare inbetalningar från arbetsgivaren eller eget sparande.

Få har nog missat att vi svenskar numera har ett större eget ansvar för vårt pensionssparande. Det har resulterat i att nära 9 av 10 svenskar sparar till en tjänstepension via sin arbetsgivare. Men det har också resulterat i att det är större fokus på ytterligare saker man kan göra för att öka möjligheterna till en god pension.

Via din arbetsgivare finns det flera sätt att stärka det befintliga pensionssparandet via tjänstepensionen. Du kan exempelvis tillsammans med din arbetsgivare komma överens om att löneväxla, som innebär att du avstår en del av din lön till förmån för ytterligare pensionssparande. Läs mer nedan om fördelarna med löneväxling!

Via din arbetsgivare kan du också komma överens om en så kallad direktpension. Det innebär att arbetsgivaren tecknar en kapitalförsäkring där företaget blir ägare till försäkringen och du som anställd blir försäkrad och panthavare till kapitalförsäkringen. På det sättet garanteras utfästelsen och kan inte ändras utan ditt godkännande. Läs mer om direktpension nedan!

Löneväxling

Börja löneväxla

För att löneväxla måste din arbetsgivare ge sitt godkännande och teckna ett avtal om tjänstepension för din räkning. När det är klart kan du bestämma hur mycket lön du vill avstå idag till förmån för mer framtida pension.

Istället för sociala avgifter på löneutbetalningen betalar arbetsgivaren en särskild löneskatt för pensionsinbetalningen. Mellanskillen är ungefär sex procent och den kan läggas till i din pensionsinbetalning.

Viktigt att tänka på vid löneväxling

För att det ska vara lönsamt att löneväxla ska din lön inte vara lägre än 8,07 inkomstbasbelopp efter att du har avstått lön. Läs mer om aktuellt inkomstbasbelopp. Blir lönen lägre än så förlorar du istället i allmän pension.

I löneväxling hos Movestic kan det här ingå:

  • Pensionssparande i fonder som du själv väljer.
  • Återbetalningsskydd som skyddar försäkringskapitalet.
  • Premiebefrielseförsäkring som innebär att Movestic övertar och säkerställer att inbetalningarna till din direktpension fortsätter om du blir långvarigt sjuk.

För att teckna löneväxling hos Movestic ska din arbetsgivare ha tecknat ett avtal med oss. För att ta reda på dina valmöjligheter, prata med din arbetsgivare. Du kan också kontakta oss genom ringa vår kundtjänst eller få råd hos din förmedlare.

 

Villkor och priser

Direkpension från din arbetsgivare

Arbetsgiveran upprättar en pensionsutfästelse till en person inom bolaget. Utfästelsen säkerställer pensionen till dig som anställd och att försäkringsavtalet inte kan ändras utan den ditt medgivande.

Som säkerhet för utfästelsen tecknar företaget en kapitalförsäkring. Företaget blir ägare till försäkringen och du som anställd blir försäkrad och panthavare genom att försäkringen pantsätts till dig.
Tack vare pantsättningen är du som försäkrad alltid garanterad att få ut motsvarande kapital som försäkringen uppgår till även om företaget inte kan fullfölja sina pensionsåtaganden. Företaget kan också skydda försäkringskapitalet och återfå värdet om du som är försäkrad dör innan utbetalningen påbörjas. Pensionsutfästelsen reglerar vad som ska hända innan avtalad utbetalningstidpunkt har nåtts.

I direktpension hos Movestic kan det här ingå:

  • Pensionssparande i fonder som du själv väljer.
  • Återbetalningsskydd som skyddar försäkringskapitalet.
  • Premiebefrielseförsäkring som innebär att Movestic övertar och säkerställer att inbetalningarna till din direktpension fortsätter om du blir långvarigt sjuk.

För att teckna direktpension hos Movestic ska din arbetsgivare ha tecknat ett avtal med oss. För att ta reda på dina valmöjligheter, prata med din arbetsgivare. Du kan också kontakta oss genom ringa vår kundtjänst eller få råd hos din förmedlare.

 

Villkor och priser

 

Mer om pension

Kolletivavtal
Utan kollektivavtal?
Att vara utan kollektivavtal innebär inte att vara utan goda möjligheter till ett bra pensionssparande.
spara pension
Hur mycket behöver jag spara till pensionen?
Många av oss drömmer om friheten att göra det man vill som pensionär samtidigt som man brottas med oron att "ha tillräckligt" mycket pengar. Vi listar vad du kan tänka på när du sparar till pensionen.
Kontakt
Undrar du något?
Har du en fråga om Movestic eller funderar du över något du läst på denna sida är du varmt välkommen att kontakta oss.