Gör dig pensionsredo - rådgivning för dig som vill planera för uttag

Dags att trappa ner eller sluta jobba?

När du känner att det är dags att trappa ner eller att helt sluta jobba finns vi där och hjälper dig med att planera och starta utbetalning av din pension.

Är du redo? I vår rådgivning förbereder vi tillsammans för den ekonomiska övergången som blir följden av att trappa ner eller sluta jobba. Mötet är cirka 60 minuter och passar dig som har bestämt dig.

Vi ser tillsammans över:

  • En utbetalningsplan för dina pensionförsäkringar 
  • Att-göra-lista för när och hur du startar utbetalningar 
  • Översyn av dina försäkringar och försäkringsskydd 

 

Inför rådgivningsmötet

Vi vill tillsammans med dig skapa en bra grund för din pensionsstart. Därför behöver vi uppdatera och samla in information om dig och din situation innan mötet.

Därför kan vi behöva be dig att ge oss tillåtelse att hämta/uppdatera information om ditt pensionssparande via fullmaktskollen. För att få koll på din situation vill vi gärna också att du delar/uppdaterar din information om ekonomi och familjesituation. Det tar cirka 10-15 minuter. Alla personuppgifter kommer att behandlas enligt vår dataskyddspolicy.

Din egna utbetalningsplan

Dags att förverkliga det du planerat för! Vi lägger tillsammans en plan för hur du tar ut ditt pensionskapital.

Oavsett om kapitalet finns hos oss eller inte så samlar vi allt i en gemensam utbetalningsplan. Med denna kan du känna dig trygg och i kombination med den to do-lista som vi skapar vet du vad du ska göra och när. Vi ser också över din totala ekonomiska situation, om något förändrats i din familjesituatuion och försäkringsskyddet bör ändras. Juridisk hjälp erbjuds via vår samarbetspartner Lexly. Cirka tre månader efter att du startat upp bokar vi in ett uppföljningstillfälle för att stämma av att allt flyter. Något som vi fortsatt kommer att erbjuda dig vartannat år för att se över placeringar, risknivåer och utbetalningar. 

Planera din pension med uttagsplaneraren
Hur mycket pengar blir det i månaden när du slutat jobba? Läs mer om hur uttagsplaneraren fungerar och testa på Mina Sidor.
10 - 15 år kvar att jobba?
Boka en kostnadsfri Pensionskoll. Vi går igenom hela ditt pensionssparande och skapar en personlig handlingsplan utifrån dina mål.
Läs mer om hur du blir pensionsredo

Planera pensionsutbetalning
Använd uttagsplaneraren för att enkelt planera, starta eller flytta fram din pensionsutbetalning, helt utan blanketter!
Tjänstepensionsuttag - hur gör man?
Vi guidar dig genom hur du kan ta ut din tjänstepension för att skapa bra förutsättningar för din framtid!
Hur mycket ska man spara?
Hur mycket pengar du "behöver" när du slutar jobba beror på flera faktorer. Vi listar fyra saker du själv kan tänka på!
Vill du veta mer?
Har du frågor eller vill veta mer om Movestic och vad vi erbjuder. Hör gärna av dig till oss på 08-120 39 320 eller maila till kund@movestic.se