Gör dig pensionsredo

Rådgivning för dig som vill planera för du bäst tar ut din pension.

Dags att trappa ner eller sluta jobba?

När det är dags att trappa ner eller helt sluta kan vi hjälp dig med att planera och starta utbetalning av din pension.

Är du redo? I vår rådgivning förbereder vi tillsammans för den ekonomiska övergången som blir följden av att trappa ner eller sluta jobba. Mötet är cirka 60 minuter och passar dig som har bestämt dig.

Vi ser tillsammans över:

  • En utbetalningsplan för dina pensionförsäkringar 
  • Att-göra-lista för när och hur du startar utbetalningar 
  • Översyn av dina försäkringar och försäkringsskydd 

Inför ditt rådgivningsmöte

Ett rådgivningsgmöte tar 45 till 60 minuter och du träffar någon av våra pensionsexperter fysiskt eller digitalt via Microsoft Teams. 

För att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt behöver vi få en helhetsbild av din livssituation och ekonomi. Innan ditt rådgivninsgmöte hos oss behöver du ge oss tillåtelse att hämta information om ditt pensionssparande digitalt via fullmaktskollen.

Du behöver också dela med dig av information om ekonomi och livssituation via ett digitalt formulär som du får tillgång till i samband med bokning. Alla personuppgifter behandlas enligt vår dataskyddspolicy.

Boka Pensionsredo

Vill du komma i kontakt med våra rådgivare innan du bokar ditt möte, skicka din förfrågan här.

Din egna utbetalningsplan

Dags att förverkliga det du planerat för! Vi lägger tillsammans en plan för hur du tar ut ditt pensionskapital på bästa sätt utifrån din livssituation och dina mål.

Oavsett om ditt pensionskapital finns hos oss eller inte så samlar vi allt i en gemensam utbetalningsplan. Med denna kan du känna dig trygg och i kombination med en to do-lista som vi skapar vet du vad du ska göra och när. Vi ser också över din totala ekonomiska situation, om något förändrats i din familjesituatuion och försäkringsskyddet bör ändras. Juridisk hjälp erbjuds via vår samarbetspartner Lexly.

Cirka tre månader efter att du startat utbetalningen upp bokar vi in ett uppföljningstillfälle för att stämma av att allt flyter. Något som vi fortsatt kommer att erbjuda dig vartannat år för att se över placeringar, risknivåer och utbetalningar. 

Till Lexly
Kostnadsfri juridisk rådgivning
Behöver du ordna ett testamente, se över framtidsfullmakter eller ska du hjälpa till med ett bostadsköp? Vi samarbetar med Lexly för kostnadsfri juridisk rådgivning.
10 till 15 år kvar att jobba?
Boka en kostnadsfri Pensionskoll. Vi går igenom hela ditt pensionssparande och skapar en personlig handlingsplan utifrån dina mål.
Planera pensionsutbetalning
Använd uttagsplaneraren för att enkelt planera, starta eller flytta fram din pensionsutbetalning från Movestic, helt utan blanketter!
Tjänstepensionsuttag - hur gör man?
Vi guidar dig genom hur du kan ta ut din tjänstepension för att skapa bra förutsättningar för din framtid.
Hur mycket ska man spara?
Hur mycket pengar du "behöver" när du slutar jobba beror på flera faktorer. Vi listar fyra saker du själv kan tänka på!
Flytta tidigare pensionssparande
Har du haft flera anställningar genom åren? Då har du säkert en eller kanske flera tjänstepensioner som lagts i fribrev. Vi reder ut vad ett fribrev är och tipsar om hur du bäst förvaltar dem.
Vill du veta mer?
Har du frågor eller vill veta mer om Movestic och vad vi erbjuder? Hör gärna av dig till oss på 08-120 39 320 eller kund@movestic.se