Pensionskollen, för dig med 10- 15 år kvar i arbetslivet

Hur ser du på din framtid?

Ta kontrollen och skapa förutsättningar för en framtid med större ekonomisk frihet. Genom medvetna val skapar du dina egna möjligheter.

I vårt möte går vi igenom ditt hela pensionssparande och skapar en prognos för din framtida ekonomi samt en personlig handlingsplan. Mötet tar ca 60 minuter och passar dig som planerar att arbeta ytterligare i minst 10- 15 år. 

Vi ser tillsammans över:

  • Befintligt pensionssparande och ekonomisk situation
  • Genomgång av försäkringsskydd
  • Aktiviteter för att nå ditt ekonomiska mål

Inför rådgivningsmötet

Vi vill tillsammans med dig skapa en bra grund för din pensionsstart. Därför behöver vi uppdatera och samla in information om dig och din situation innan mötet.

Därför kan vi behöva be dig att ge oss tillåtelse att hämta/uppdatera information om ditt pensionssparande via fullmaktskollen. För att få koll på din situation vill vi gärna också att du delar/uppdaterar din information om ekonomi och familjesituation. Det tar cirka 10-15 minuter. Alla personuppgifter kommer att behandlas enligt vår dataskyddspolicy.

 

Din egna utbetalningsplan

Dags att förverkliga det du planerat för! Vi lägger tillsammans en plan för hur du tar ut ditt pensionskapital.

Oavsett om kapitalet finns hos oss eller inte så samlar vi allt i en gemensam utbetalningsplan. Med denna kan du känna dig trygg och i kombination med den to do-lista som vi skapar vet du vad du ska göra och när. Vi ser också över din totala ekonomiska situation, om något förändrats i din familjesituatuion och försäkringsskyddet bör ändras. Juridisk hjälp erbjuds via vår samarbetspartner Lexly. Cirka tre månader efter att du startat upp bokar vi in ett uppföljningstillfälle för att stämma av att allt flyter. Något som vi fortsatt kommer att erbjuda dig vartannat år för att se över placeringar, risknivåer och utbetalningar. 

Dags att trappa ner eller sluta jobba?
Planera uttag av ditt pensionssparande. Boka kostnadsfri rådgivning och få en utbetalningsplan.
Planera din pension med uttagsplaneraren
Hur mycket pengar blir det i månaden när du slutat jobba? Läs mer om hur uttagsplaneraren fungerar och testa på Mina Sidor.
Lästips för bättre koll på pensionen

Fem tips för bättre koll
Vi ger dig fem tips för att enkelt ta kontroll över ditt pensionssparande.
Löneväxla och stärk din pension
Byt en del av din bruttolön idag mot extra pensionsavsättningar. Lär dig mer om löneväxling.
Flytta tidigare pensionssparande
Har du haft flera anställningar genom åren? Då har du säkert en eller kanske flera tjänstepensioner som lagts i fribrev. Vi reder ut vad ett fribrev är och tipsar om hur du bäst förvaltar dem.
Vill du veta mer?
Har du frågor eller vill veta mer om Movestic och vad vi erbjuder. Hör gärna av dig till oss på 08-120 39 320 eller maila till kund@movestic.se