Träffa pensionären som föds på nytt

Raffaele är pensionären som porträtterar den nyfödda pensionärsbäbisen i pensionsbolaget Movestics senaste reklamfilm. Vi bjöd in honom för ett samtal om pension, arbetsliv och upplevelsen av att ”födas på nytt”. Raffaele är 61 och har själv precis börjat ta ut pension.

– Att gå i pension tidigt är det bästa jag gjort. Men, jag kallar mig inte pensionär, det passar inte. Jag är fri. Pension är frihet.

Så svarar Raffaele - med rötter i Italien och en passion för padel - när vi börjar prata om pension. Han är inne på det som de flesta som gått i pension uppskattar mest – friheten. Men, identifiera sig som pensionär gör han alltså inte.

 

Vem: Raffaele - även känd som pensionären som föds på nytt i Movestics senaste reklamfilm

Ålder: 61

Yrke: Tidigare arbetat inom IT som projektledare, nu tar han ut tjänstepension och jobbar med mindre uppdrag inom reklam

 

Vi träffade Raffaele första gången under inspelningen av Movestics senaste reklamfilm – Pånyttfödelsen där han har huvudrollen och föds på nytt som pensionär. Hur kändes det att födas på nytt?

Det är ju så det är! Pensionen är en nystart, det är verkligen som att bli född på nytt. Först tyckte jag att idén till filmen var lite udda. Men tack vare att den är konstig blir man nyfiken. Släkt, kompisar och gamla kollegor som sett reklamen har hört av sig och tycker den är rolig och annorlunda. Min sambos barnbarn som är fem år har till och med spelat in en egen film där han säger samma sak som jag gör i filmen.

 

Du skulle precis börja ta ut pension när vi spelade in, berättade du på inspelningen. Och det var inte det enda sammanträffandet?

Precis, via min arbetsgivare hade jag tjänstepension hos Movestic i många år! Och att jag haft tjänstepension har gjort att jag kunnat gå i pension tidigt.

Raffaele började sin yrkesbana på Ericsson i Italien, där träffade han sedan kärleken och då blev det flytt till Sverige. Men, några tankar på att planera för pensionen fanns inte då.

Jag hade verkligen tur! Det var min arbetsgivare som såg till att jag hade ett bra pensionssparande. Alldeles för många glömmer bort att tänka på det, de lever bara här och nu. Om jag skulle ge ett råd till yngre är det att börja engagera sig i pensionsfrågor och vara mer aktiva när de väljer pensionsfonder. Att spara privat till pensionen kan jag också rekommendera, det blir en bra komplettering för en bättre pension senare.

 

Movestic frågade nyligen, med hjälp av Kantar, Sveriges pensionärer om det är något de ångrar i sitt liv. En del ångrar att de jobbade mycket, andra att de inte bytte jobb mer, eller utbildade sig mer och några ångrar att de inte bytt partner. Finns det något du ångrar?

Nej… eller jo, jag hade kunnat skaffat ett till barn. Det är väldigt roligt med barn och barnbarn. Nu har jag massor av tid att umgås med dem och hjälpa till. En annan passion som jag upptäckt nyligen är att jag älskar filmproduktion. Det liknar mitt tidigare jobb inom IT. Jag har jobbat med projektledning och det liknar på många sätt. Jag ser direkt hur man kan optimera filmproduktionen och göra det mer effektivt. Det hade varit roligt att testa att jobba mer med film under mitt yrkesliv.

 

Hur är det nu då, att vara ”pensionär”?

Det är det roligaste jag gjort.

 

Top 5 med att ta ut pension enligt Raffaele

1. Frihet!

2. Tid till hobbys

3. Mer tid till familj, partner och vänner

4. Välja själv vad det blir av dagen, veckan och året

5. Göra weekendresor mitt i veckan – billigare och mindre folk!

 

Raffaeles tips till yngre

  1. Ta vara på mellanmänskliga möten. Åk in till kontoret, träffa dina kollegor och ha roligt tillsammans. Det skapar engagemang och ger mycket tillbaka.
  2. Ta hand om hälsan så att du orkar ha roligt när du går i pension.
  3. Engagera dig tidigt i din pension. Var aktiv och fråga om råd.
  4. Fråga hur arbetsgivare tar hand om medarbetarnas pension och väg in det i ditt beslut när du söker jobb och väljer mellan olika arbetsplatser.
  5. Du behöver inte byta jobb så ofta, det händer mycket spännande när du stannar längre på en plats och lär känna och kan utveckla organisationen.

 

Läs mer om undersökningen här

Se Pånyttfödelsen här