Över hälften av svenskarna vill bo utomlands som pensionärer

Pressmeddelande 20 maj 2022

Över hälften, 55 procent, av svenskarna vill flytta utomlands hela eller delar av året när de gått i pension. Det visar en undersökning genomförd av Sifo på uppdrag av pensionsbolaget Movestic.

 

Var fjärde svensk vill pensionera sig i Spanien och överlag är det Sydeuropa som lockar mest, med Italien och Grekland på plats två och tre över de mest eftertraktade länderna att bo i som pensionärer.

– Hur vi lever, arbetar och går i pension blir idag alltmer individuellt. Den nya riktåldern för pension är 67 år, men sex av tio svenskar vill trappa ner successivt, och kanske till exempel börja spendera en del av tiden utomlands, säger Linnéa Ecorcheville, VD, Movestic Liv & Pension.

 

Undersökningen är genomförd med 1700 svenskar som svarat på frågan ”Skulle du, som pensionär, vilja bosätta dig utomlands hela eller delar av året och i så fall var?”
55 procent svarade ja, 33 procent svarade nej och 12 procent ”vet ej”.

 

Svenskarnas topp fem länder att pensionera sig i:

  1. Spanien
  2. Italien
  3. Grekland
  4. Frankrike
  5. USA
 

För mer information, kontakta:

Helena Olsson, Chef Kommunikation & Varumärke, Movestic
Tel: 070-4499200
helena.olsson@movestic.se

 

Om Movestic

Movestic Liv & Pension är ett pensionsbolag som tillhandahåller individanpassat pensionssparande inom tjänstepension och privat sparande, samt försäkringar för livet och hälsan. Inom tjänstepension är Movestic bland annat valbart för tjänstepension ITP och SAF-LO. Företaget har huvudkontor i Stockholm, grundades år 2000 av Kinnevik och ägs idag av den brittiska försäkringskoncernen Chesnara Plc. För mer information besök www.movestic.se.

Framtidens pension och arbetsmarknad
6 av 10 vill trappa ner gradvis på arbetet inför pensionen. Hälften vill gå senast vid 65. Vi vill umgås mer med familjen, resa och ha tid till hobbys. Och så vill många flytta utomlands.
Vill du ha hjälp?
Om du är kund hos Movestic och inte redan har tillgång till en rådgivare, kontakta oss så hjälper vi dig.
Fondlista
Fondlista
Vårt fondutbud består av ledande svenska och nordiska fonder i kombination med ett urval av kvalitetsfonder från världsledande fondbolag.