"Branschen måste ställa om", säger Movestics vd Linnéa Ecorcheville

Linnéa Ecorcheville är övertygad om att det bara är en tidsfråga innan kunderna kräver samma kontroll över sitt pensionssparande som de har över sina bolån.

Linnéa Ecorcheville är vd på Movestic sedan april i år och är övertygad om att det bara är en tidsfråga innan kunderna kräver samma kontroll över sitt pensionssparande som de har över sina bolån. Därför måste branschen ställa om för att klara nya kundkrav. 

Linnéa Ecorcheville är jurist och blev chefsjurist på Invik när det bolaget ägde både Moderna och Movestic. När sakförsäkringsbolaget Moderna såldes till danska Tryg 2009 följde Linnéa med Moderna där hon var vd under perioden 2015 till 2017.

–Att ta steget till Movestic var inte så stort, eftersom jag suttit några år i bolagets styrelse och lärt känna ledning, ägare och Movestics verksamhet. Så jag behövde inte lång betänketid när jag fick frågan från ägarna om att ta över efter Lars Nordstrand som vd, berättar Linnéa Ecorcheville.

Ett viktigt skäl till att hon valde försäkringsbranschen är att den säljer slutprodukter som är nödvändiga och eftertraktade, även om det är lågintresseprodukter.

–Ju mer angelägen produkt du säljer desto roligare är det att jobba. Jag skulle inte vilja sälja dammsugare. I pensionsbranschen kan man dessutom göra skillnad, säger Linnéa Ecorcheville.