Movestic utsett till årets fondförsäkringsbolag för andra året i rad

Söderberg & Partners har idag, i sin årliga trafikljusrapport - för andra året i rad - utsett Movestic till årets försäkringsbolag inom fondförsäkring, i konkurrens med 12 andra försäkringsbolag på den svenska marknaden.

Årets fondförsäkringsbolag baseras på analys inom fem kategorier: fondselektering, utbud, hållbarhet, kostnad och utbetalningsvillkor. De olika kategorierna vägs sedan samman. Fondselektering viktas högre än andra betyg.

– Vi är mycket glada över att för andra året i rad få denna fina utmärkelse. Fondförsäkringsområdet är utsatt för hög konkurrens och vi arbetar ständigt för att upprätthålla en hög nivå mot kunder och partners. Jag vill särskilt lyfta fram det fina korsfunktionella samarbete vi har inom bolaget, och inte minst det hårda arbete våra team inom Investments och Produkt gör för att hela tiden utveckla erbjudandet, säger Johan Andersson, Chef Distribution & Försäljning, på Movestic.

I sin rapport skriver Söderberg & Partners: ”Årets fondförsäkringsbolag tilldelas Movestic Liv & pension till följd av höga betyg i alla fem kriterier som utvärderas i analysen. Bolaget utmärker sig särskilt i selekteringsanalysen, där de hållit en hög nivå under hela året. Dessutom erbjuder bolaget ett brett fondutbud med många olika typer av fonder. Dessa prestationer resulterar i att de vinner utmärkelsen detta år.”

Trafikljusrapporten går att läsa i sin helhet här.

 

Movestic Årets fondförsäkringsbolag.jpg

På bild:
Tobias Prytz, Chef för Förmedlad försäljning
Johan Andersson, Chef för Distribution och Försäljning

 

För ytterligare information
Helena Olsson
Chef Kommunikation & Varumärke
Helena.olsson@movestic.se
070-4499200

 

Om Movestic Liv och Pension

Movestic är ett pensionsbolag som tillhandahåller individanpassad tjänstepension, privat pensionssparande och försäkringsskydd inom liv och hälsa. Movestic är bland annat valbart för tjänstepension SAF-LO. Företaget har huvudkontor i Stockholm, grundades år 2000 och ägs idag av det brittiska börsnoterade bolaget Chesnara Plc. Chesnara är ett investmentbolag med fokus på att långsiktigt äga och utveckla europeiska försäkringsbolag. För mer information besök hemsidorna www.movestic.se och www.chesnara.co.uk

Fondlista
Vår fondplattform innehåller ett brett utbud av svenska och internationella fonder. Vi hållbarhetsutvärderar fonderna löpande, bland annat med fokus på klimat, miljö och mänskliga rättigheter.
Spara i fonder
Månadsspara långsiktigt i fonder via en kapitalförsäkring. Det är enkelt att starta ditt sparande hos Movestic, det tar bara några minuter.
Kvinna 63 år som tittar mot horisonten
Nystarten att se fram emot
Tre av fyra svenskar säger att de är mer nöjda med sina liv när de gått i pension. Det visar Movestics undersökning bland landets pensionärer.