Nyheter i fondutbudet

Movestic breddar sitt Europautbud med tre nya fonder på sin plattform. Vi vill erbjuda en stor bredd av både aktivt förvaltade fonder, fonder med extra fokus på hållbarhet samt passivt förvaltade alternativ till kunden.

Fondita Sustainable Europe är en aktivt förvaltad aktiefond med tydliga hållbarhetsmål. Fonden investerar i företag som genom sina tjänster eller produkter möjliggör en framtid med reducerade C02-utsläpp eller som möjliggör en effektivisering av utnyttjandet av våra naturresurser. Fonden förvaltas av det finska fondbolaget Fondita. 

BMO European Real Estate är en aktivt förvaltat aktiefond som investerar på den europeiska fastighetsmarknaden.  Förutom rena fastighetsbolag investerar fonden i närliggande sektorer eller branscher som har exponering mot fastighetsmarknaden, så som byggbolag och andra typer av fastighetstjänster. Fonden förvaltas av Kanadensiska Bank of Montreal.

Allianz Europe Equity Growth investerar aktivt i stora europeiska bolag. Fondens inriktning är att hitta tillväxtaktier och bolagen vars tillväxtpotential inte avspeglas in dagens aktiepris av marknaden. Fonden förvaltas av tyska Allianz Global Investors.