Hur placeras tjänstepensionen?

Hur placeras medarbetarnas pensionspengar hos Movestic?

Det finns olika sätt att placera tjänstepensionsparandet. Movestic erbjuder fondförvaltning och har ett brett utbud av fonder så att du och dina anställda kan placera er pension på det sätt ni önskar.

Den pensionspremie som avsätts varje månad placeras i den eller de fonder som du och/eller dina anställda väljer. Vid uppstart placeras pengarna i någon av våra tre olika entréfonder.

Du som arbetsgivare väljer vilken entréfond dina anställda startar med

Dina anställda kan sedan välja att stanna kvar i den valda entréfonden för sin tjänstepension, eller enkelt byta till någon av våra andra fonder. Movestic tillhandahåller ett brett utbud av fonder från flera olika marknader och med olika inriktningar. Du hittar våra fonder i fondlistan

Till er hjälp finns vår fondvalsrobot MAIA som utifrån individens sparpreferenser och riskvilja rekommenderar fonder.

Tjänstepension för företag: Entrélösning

En entrélösning är ett färdigt fondpaket som innehåller utvalda fonder passande för olika riskprofiler. Beroende på vilken risk du är beredd att ta med ditt sparande eller hur nära eller långt ifrån du är tänkt pensionsålder så kan det vara klokt att välja entrélösning.

Eftersom en entrélösning består av ett antal handplockade fonder med olika stor spridning mot aktiemarknaden så har de olika lösningarna olika risk. Det innebär att det alltid finns alternativ för alla! Kontakta oss för att få veta mer om Movestics entrélösningar.

 

Kontakta oss

 

Man som sitter och använder en mobil.

Digital fondvalsrobot hjälper dig och dina medarbetare

MAIA är en oberoende fondvalsrobot som hjälper till i valet av fonder. Baserat på vad som är viktigt för dig väljer MAIA ut och rekommenderar en unik fondportfölj . Så här går det till:

1. Du svarar först på några frågor om din ekonomi.

2. För MAIA är det viktigt att ta reda på din riskvilja och vad som är viktigt för dig i valet av fonder. Du får därför svara på frågor om detta.

3. MAIA rekommenderar dig en unik fondportfölj utifrån din situation och dina val.

3. Du kan enkelt fullfölja fondbytet på Mina sidor.

Kostnadsfri rådgivning ingår alltid
Vi ser över ditt försäkringsbehov och att du sparar tillräckligt mycket och med rätt risknivå. Om det behövs kan vi också göra en pensionsprognos och ta fram en personlig handlingsplan.
Pensionssparande utan att låsa kapitalet
Kapital som sparas i direktpension är inte låst till uttag vid en specifik ålder och inte heller till en individ eftersom företaget äger försäkringen.
Löneväxling, spara mer till pensionen
Löneväxling är ett förmånligt sätt att spara mer till den kommande pensionen. Genom bruttolöneavdrag! Läs mer om hur du erbjuder dina medarbetare förmånen.
Pension för företaget
Movestic erbjuder flexibla lösningar anpassningsbara för både det stora och det lilla företagets behov. Läs mer om hur vi på Movestic kan hjälpa dig till en bra plan för er tjänstepension.
Tjänstepension till företag
Tjänstepensionslösningar som passar ditt företag oavsett verksamhet eller antal anställda. Låt oss tillsammans ta fram en plan för ert pensionssparande.