Vad är en entrélösning?

En entrélösning är en färdigpaketerad fondportfölj, det vill säga ett fondsparande med flera fonder.

Så här fungerar Movestics entrélösning ITP

Alla försäkringsbolag inom ITP erbjuder en entrélösning, ett färdigt paket med utvalda fonder. Entrélösningen ser olika ut och består av olika fonder hos olika pensionsbolag.

Om du har Movestics tjänstepension ITP och inte själv har valt fonder sparas dina pengar i entrélösningen Movestic Entré ITP. Entrélösningen är ett bra alternativ för dig som ska spara under lång tid och vill placera dina pengar i fonder men inte känner att du vill eller kan välja specifika fonder. Dessutom justeras fördelningen mellan fonderna automatiskt, för att minska risken i ditt sparande ju närmre pension du kommer. 

Fonder i Movestics entrélösning 

  • Öhman Global, en aktivt förvaltad globalfond. Fonden förvaltas hållbart och har specifika och uttalade kriterier för att välja in bolag utifrån miljö, sociala och affärsetiska frågor. Följer det FN-stödda initiativet Principles for Responsible Investment (PRI). Läs mer om fonden 
  • Aktie-Ansvar Avkastningsfond, en kort räntefond som placerar i räntebärande värdepapper utgivna i svenska kronor av svenska staten, kommuner, statsägda bolag, bostadsinstitut samt företag med god kreditvärdighet. Läs mer om fonden

Så funkar det, räntesäkring

När det är fem år kvar till utbetalning startar en räntesäkring som innebär att dina pensionspengar successivt förs över till räntefonden Aktie-Ansvar Avkastningsfond. Räntesäkringen pågår sedan under hela utbetalningen, tills aktiedelen når 20 procent för att optimerar möjligheten till god avkastning samtidigt som risken minskar. Om du ändrar utbetalningstart eller utbetalningstid anpassas placeringarna till ditt nya val.

Avgift entrélösning

Avgiften i Movestics entrélösning för ITP ligger på 0,14 procent fram till utbetalningsstart. Därefter startar en räntesäkring och avgiften sänks då från 0,14 till 0,11 procent.

Fonder itp
Fondutbud ITP
Movestic erbjuder ett utvalt, hållbart och rabatterat fondutbud till dig som har tjänstepension ITP. Fonderna har hög rating hos Morningstar och bra historisk avkastning.
ITP 1 eller ITP 2?
Vilken tjänstepension har du?
Tjänstepension ITP är en kollektivavtalad tjänstepensionslösning för privatanställda tjänstemän. Du kan ha din tjänstepension i avtalet ITP 1 eller ITP 2.
Tjänstepension hos Movestic
ITP hos Movestic
Din pension - ditt val. Välj hur din tjänstepension ITP ska placeras och påverka din framtida pension. Ta del av Movestics erbjudande för ITP.
Flytta tjänstepension som inte är ITP?
Har du tjänstepension som inte omfattas av kollektivavtalet ITP? Då har du möjlighet att samla din pension hos Movestic och ta del av pensionsboosten: 1,5 % i boost på ditt inflyttade kapital.

ITP är en del av ett kollektivavtal mellan Svenskt Näringsliv och PTK. Informationen gäller för avtal från och med 2018-10-01. För äldre försäkringar – logga in och se vad som gäller för dig.

Vill du veta mer?
Har du frågor eller vill veta mer om Movestic och vad vi erbjuder? Hör gärna av dig till oss på 08-120 39 320 eller maila till kund@movestic.se.