Eget sparande i kapitalförsäkring

Kapitalförsäkring är en förmånlig sparform för dig som privatperson som till exempel vill spara till pensionen, drömresan, husrenoveringen eller till barnbarnen.
Trygga framtiden med eget sparande i kapitalförsäkring
Skulle det vara härligt att bo utomlands efter att du slutat jobba? Då kan det vara smart att komplettera din tjänstepension med ett eget sparande!
  • Du väljer själv vem som ska få dina pengar när du dör
  • Ingen kapitalvinstskatt
  • Du behöver inte redovisa vinster eller förluster i deklarationen

Movestic Spar Privat

Att spara i en kapitalförsäkring passar extra bra när du ska spara på medellång eller lång sikt. Vill du spara till ditt framtida liv som arbetsfri är kapitalförsäkring ett alternativ. Dina pengar får möjlighet att växa. Du kan precis som i en pensionsförsäkring få löpande utbetalningar månadsvis den dag du går i pension. Skillnaden jämfört med en pensionsförsäkring är att du kan ta ut pengarna redan innan du går i pension.

Så fungerar sparande i kapitalförsäkring

Du tecknar enkelt din kapitalförsäkring och väljer sedan hur mycket pengar som ska sättas av till den varje månad. När du tecknar väljer du vem som ska få pengarna utbetalade till sig, förmånstagare dig själv eller någon annan. Du kan också fritt välja vem som ska få pengarna om du som tecknat sparandet

Varje år betalar du en skatt, en så kallad avkastningsskatt för sparandet. Skatten beräknas på värdet av ditt sparande och de inbetalningar du gjort under året. Du behöver inte redovisa verken vinster eller förluster i din deklaration. När det är dags att ta ut pengarna skattas inte uttagen.

 

Fondskola
Movestics Fondskola
I Movestics Fondskola guidar vi dig genom vanligt förekommande frågor om fonder.
Sparskola
Movestics sparskola
I Movestics Sparskola guidar vi dig genom varför det är bra med ett eget sparande.