Sparande

Spara till det du vill och behöver

Ett långsiktigt sparande är viktigt och kan användas till mycket. Ett framtida bostadsköp, en buffert i vardagen eller mer frihet den dagen du blir pensionär.
samla tjänstepension

Flytta och samla din tjänstepension

Om du har haft flera olika arbetsgivare de senaste åren har du säkert också tjänstepensionssparande hos flera olika företag. Det kan vara en god idé att flytta och samla ditt tjänstepensionskapital till samma företag.

Genom att samla ditt pensionskapital på ett och samma ställe får du en värdefull överblick över hela ditt tjänstepensionssparande. Det kan underlätta för dig när du ska ta beslut om ditt sparande och förenkla hanteringen av ditt tjänstepensionssparande.

Mer om att flytta din tjänstepension

Man som sitter med dator i solnedgången
Kapitalförsäkring

Spara till dig själv eller någon annan

Kapitalförsäkring är en flexibel sparform där du kan spara till något speciellt eller till pensionen, till dig själv eller till någon annan.

Dessutom kan du själv välja i vilken takt du vill spara, vilken risknivå du vill lägga dig på, vilka fonder pengarna ska placeras i och när pengarna ska betalas ut. 

Läs mer om kapitalförsäkring

  • Flexibelt sparande
  • Spara till dig själv eller till någon annan, till exempel barn eller barnbarn
  • Ingen vinstskatt
  • Enkelt när du deklarerar
  • Du styr utbetalningstakten
  • Skattefria utbetalningar
  • Skyddat kapital om något skulle hända dig
Sparplaneraren

mer om Långsiktigt sparande

Vikten av ett privat sparande

I framtiden kommer det privata sparandet att bli allt viktigare för att du ska kunna leva och bo som du vill. Privat sparande och pension från arbetsgivaren kommer att bli en större del av det du ska leva på som pensionär, men också den som har långt kvar till pension behöver ett eget sparande, till exempel för att kunna köpa en bostad. Läs mer i vår sparskola.

 

Sparande i kapitalförsäkring

En kapitalförsäkring är ett enkelt sparsätt med förmånliga skatteregler. Det passar för sparande på fem år och uppåt, till exempel sparande till en framtida bostad, drömresan eller till din framtida pension. Hos Movestic kan du spara i kapitalförsäkringen Movestic Spar Privat.

 

Tjänstepensionssparande

Tjänstepension, pension från jobbet, är ett pensionssparande som din arbetsgivare betalar till dig. Tjänstepension en löneförmån som du antingen förhandlat dig till eller som ingår i ditt kollektivavtal. Om har kollektivavtalad tjänstepension ITP eller SAF-LO kan du välja att placera ditt sparande hos utvalda rabatterade fonder hos oss.

Läs mer

Fondlista
Fondlista
Här hittar du vårt fondutbud.
Fonder
Spara i fonder
Hos Movestic kan du placera din tjänstepension och spara till framtiden i fonder.
Hållbart sparande
Hållbart sparande
Det ska vara lätt för att spara hållbart! Movestics fondutbud innehåller fonder med olika hållbar och/eller etisk inriktning.
Movestic Spar Privat
Trygga framtiden med ett eget sparande. Med Movestic Spar Privat har du möjlighet att välja både risknivå och inriktning.
Tänk på att

Tänk på att...

När man pratar om att spara, investera och välja fonder, kommer ofta frågan om risk upp. Det man syftar på är risken att få tillbaka mindre än det man har investerat eller förlora hela sin investering.  Framtida avkastningen på ett långsiktigt sparande beror på vilken risk du tar. Därför kan det också vara en risk att ta för lite risk. 

Idé
Sparskola
Sparskola
I Movestics Sparskola guidar vi dig genom varför det är bra med ett eget sparande och hur du kommer igång på bästa sätt.