Samla tjänstepension och fribrev

0 kronor i kapitalavgift, 0 kronor i årlig avgift

Samla och boosta din pension

0 kronor i kapitalavgift, 0 kronor i årlig avgift

Få kostnadsfri pensionsrådgivning när du samlar din tjänstepension hos Movestic.

Dessutom en extra pensionsboost med 1,5 % på ditt inflyttade kapital.*

 • 0 kronor i kapitalavgift på inflyttat kapital
 • 0 kronor i årlig avgift
 • 0 kronor i flyttavgift
 • Fondutbud som är kvalitativt, utvärderat och hållbart
 • Tjänster som underlättar, till exempel MAIA och Uttagsplaneraren
 • Pensionsrådgivning ingår kostnadsfritt

Läs mer om hur pensionsboosten fungerar i "Frågor och svar".

Så här samlar du pension

 1. Klicka på knappen och fyll i fullmakten. Nu hämtas det in uppgifter om ditt samlade pensionskapital och vad som är möjligt att flytta.
 2. Vi kontaktar dig och hjälper dig att flytta ditt sparande.
 3. När sparandet är flyttat tar du del av pensionsboosten och möjligheten att få ditt pensionskapital att växa.

Fullmakt: Undersök flyttbar pension

Jag vill gärna veta lite mer först

Pensionsboosten gäller inte för dig med ITP1, ITPK eller SAF-LO, som omfattas av andra avtal.

"Jag sparar det på disketten" - Var det här du? Nu kan du flytta din gamla tjänstepension.

"Jag sparar det på disketten"

Var du med på den här tiden? Då kan du flytta din gamla tjänstepension

Om du har haft flera olika anställningar genom åren kan du ha en eller flera olika tjänstepensioner som lagts i fribrev. Ett fribrev är en pensionsförsäkring där premier (pengar) inte längre betalas in. Pengarna är dina, men din arbetsgivare äger själva försäkringen.

Nu har du möjlighet att flytta och samla ditt pensionssparande på ett ställe och få bättre villkor.

Utökad flytträtt för gammal pension

I maj 2022 sa riksdagen ja till regeringens förslag, som innebär att rätten att flytta och återköpa individuella fond- och depåförsäkringar utökas. Rätten utökas till att gälla oavsett när du fick din tjänstepension.

Väljer du att flytta till Movestic betalar du ingen flyttavgift för din tjänstepension.

Från den 1 juli 2022 gäller den fria flytträtten även för tjänstepension tecknad innan 2007.

Undersök flyttbar pension

Kostnadsfri pensionsrådgivning och pensionssparande i fondförsäkring

Movestics tjänstpensionslösning innehåller ett pensionssparande i fonder du väljer, och ökad ekonomisk trygghet i form av sjukförsäkring och efterlevandeskydd.

Som kund får du också tillgång till kostnadsfri pensionsrådgivning, digitala tjänster och guider för ett hållbart arbetsliv och en bra pension. På ’Mina sidor’ kan du följa ditt sparande, få råd av vår fondvalsrobot, göra fondbyten och enkelt planera ditt pensionsuttag.

Vanliga frågor och svar om att flytta pension

*När ditt kapital flyttats över till Movestic startar pensionsboosten. Totalt ger den 1,5% av det inflyttade kapitalet. Tillskottet sker med en andel varje månad under fem års tid. Ex. Du flyttar in 1 000 000 kronor till Movestic. Total pensionsboost som ska tillföras är då 15 000 kr fördelat på 60 månader. Du får då 250 kronor insatt på din försäkring varje månad under fem års tid.

Alla pensionssparanden är inte möjliga att flytta. I Sverige är det numera fri flytträtt på alla tjänstepensioner som startats efter den 1 juli 2007. Det är även fri flytträtt på fond- och depåförsäkringar som startats innan 1 juli 2007.

 

När du flyttar kapitalet i din försäkring tar pensionsbolagen ibland ut en avgift. Movestic ersätter dig för hela den fasta avgiften om du väljer att flytta ditt sparande till oss.

 

Genom att fylla i en fullmakt kan vi hjälpa dig att undersöka om du har flyttbart kapital.

 

Beroende på vilken typ av pensionssparande du vill flytta ser processen olika ut. Gäller flytten kollektivavtalad tjänstepension loggar du in på aktuell valcentral. För till exempel SAF-LO är det Fora som är valcentral. Där kan du sedan välja vilket bolag du vill flytta pensionen till.

För tjänstepension utan kollektivavtal och privata pensionssparande behöver du i regel kontakta bolaget du vill flytta din pension till. Har du en förmedlare kan du i första hand kontakta hen. Hos Movestic brukar processen gå till så här:

 • Fyll i en fullmakt. När du fyllt i och skickat in hämtas uppgifter om ditt samlade pensionskapital och vad som är möjligt att flytta.
 • Vi kontaktar dig och hjälper dig att flytta ditt sparande.
 • När sparandet är flyttat tar du del av pensionsboosten och möjligheten att få ditt pensionskapital att växa.

När du flyttar kapitalet i din försäkring tar pensionsbolagen ibland ut en avgift. Movestic ersätter dig för hela den fasta avgiften om du väljer att flytta ditt sparande till oss.

Hos Movestic placeras ditt pensionskapital i fonder. Du väljer själv fonder från vårt utbud.

Har du tjänstepension utan kollektivavtal eller privat pensionssparande väljer du fonder från hela vårt utbud som består av över 150 fonder. Gör du inte något fondval placeras ditt kapital i en standardlösning.

Läs mer om fondutbudet

Har du tjänstepension ITP? Då kan du välja fonder från Movestics ITP-utbud som består av elva utvalda och rabatterade fonder. Gör du inte något val placeras ditt kapital i vår entrélösning.

Läs mer om tjänstepension (ITP)

Har du tjänstepension SAF-LO kan du välja fonder från vårt SAF-LO-utbud som består av 14 utvalda rabatterade fonder. Gör du inte något val placeras ditt kapital i vår entrélösning.

Läs mer om SAF-LO tjänstepension

Efter att du har flyttat till Movestic har du fri flytträtt efter ett kalenderår.

Aktiv fondförvaltning eller indexfonder - inget mittemellan

Utbudet på Movestics fondplattform består av ledande svenska och nordiska fonder i kombination med ett urval av kvalitetsfonder från världsledande förvaltare.

Du hittar fonder över hela riskskalan och i samtliga tillgångsklasser.

 • Utvärderat och hållbart utbud
 • Ledande svenska och nordiska fonder
 • Urval av kvalitetsfonder från världsledande förvaltare

Hållbarhet är en integrerad del av Movestics investeringsanalys. Läs mer om vårt utbud och hur vi arbetar med kvalitetssäkring här.

Fondlista

läs mer

Flexibelt fondsparande: Kapitalförsäkring
Månadsspara långsiktigt i fonder i en kapitalförsäkring - ingen vinstskatt när du tar ut dina pengar. Det är enkelt att komma igång. Ansök digitalt på några minuter.
Fondlista
Fondlista
Vårt fondutbud består av ledande svenska och nordiska fonder i kombination med ett urval av kvalitetsfonder från världsledande fondbolag.
Hållbarhetsmärkningar och betyg
I Movestics fondlista hittar du flera olika hållbarhetsmärkningar. Movestics egna Hållbarhetspoäng gör en sammanvägning av olika märkningar och hållbarhetsdata.
Vill du veta mer?
Har du frågor eller vill veta mer om Movestic och vad vi erbjuder? Hör gärna av dig till oss på 08-120 39 320 eller maila till kund@movestic.se.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Materialet på denna sida är endast avsedd som inspiration. Det ska inte ses som placeringsråd, placeringsrekommendationer eller placeringsanalyser från Movestic.