Vilka val behöver jag göra för min ITP?

Gör ett aktivt val för din tjänstepension ITP!

Du som har tjänstepension ITP har goda möjlighet att påverka din pension. Du kan välja hur dina pensionspengar ska placeras och hos vilket bolag.

Du har möjlighet att göra flera val för din ITP. Du kan välja:

  • Om dina pengarna ska sparas i fondförsäkring eller traditionell försäkring
  • Vilket pensionsbolag du vill spara dina pengar hos
  • Du kan välja flytta och samla tidigare sparat ITP-kapital
  • Du kan lägga till återbetalningsskydd och/eller familjeskydd

Hälften av kapitalet i ITP 1 placeras automatiskt i en förvaltning med mycket låg risk och garanti, så kallad traditionell förvaltning. Den andra hälften kan du välja att placera i fonder via en fondförsäkring som har lite mer risk, men också över tid har levererat dubbelt så hög avkastning. Skillnaden i avgifter inom ITP är väldigt liten, alla avgifter i ITP är mycket låga. För att inte få för lite pension kan det vara värt att välja fondförsäkring för den del av kapitalet det går att bestämma över själv, i pension kan det i slutänden handla om tusentals kronor per månad.

 

Collectum

Tjänstepension hos Movestic
ITP hos Movestic
Din pension - ditt val. Välj hur din tjänstepension ITP ska placeras och påverka din framtida pension. Ta del av Movestics erbjudande för ITP.
flytta
Flytta tjänstepension ITP
Har du tidigare sparat ITP-kapital? När du flyttar till Movestic får du ta del av vårt erbjudande med rabatterade fondavgifter för hela ditt kapital!
Fonder itp
Fondutbud ITP
Movestic erbjuder ett utvalt, hållbart och rabatterat fondutbud till dig som har tjänstepension ITP. Fonderna har hög rating hos Morningstar och bra historisk avkastning.

ITP är en del av ett kollektivavtal mellan Svenskt Näringsliv och PTK. Informationen gäller för avtal från och med 2018-10-01. För äldre försäkringar – logga in och se vad som gäller för dig.

Vill du veta mer?
Har du frågor eller vill veta mer om Movestic och vad vi erbjuder. Hör gärna av dig till oss på 08-120 39 320 eller maila till kund@movestic.se.