Movestic köper investeringsrobot

Movestic Liv & Pension köper fintech-bolaget Sparplatsen och tar över deras investeringsrobot. – Vi vill möta marknadens krav på tekniska lösningar och tjänster, säger Movestics vd Linnéa Ecorcheville.

Idag blev det klart att Movestic Liv & Pension förvärvar fintech-bolaget Sparplatsen med tillhörande robotrådgivning och plattform.

– Vi har siktet inställt på att leda utvecklingen av digitala tjänster, och köpet av Sparplatsen är ett steg i den riktningen, säger vd Linnéa Ecorcheville. Med en investeringsrobot positionerar vi oss för det skifte vi ser på marknaden. Kunderna förväntar sig tjänster som skapar nytta här och nu, fortsätter hon.

Linnéa Ecorcheville tillträdde nyligen som vd för Movestic, och hon var tidigt inställd på att lansera digitala tjänster av det här slaget.

–Vi vill kunna möta kundernas behov och är inte främmande för olika samarbeten eller förvärv för att snabbare komma ut på marknaden. Upphovsmännen bakom Sparplatsen har väldokumenterade erfarenheter inom pensionsförsäkring, artificiell intelligens, machine learning och finansiell beteendevetenskap vilket gjorde att vi snabbt identifierade tjänsten som högintressant.

Investeringsroboten kommer att bli tillgänglig för Movestics kunder under våren 2018.

Update: Investeringsrobeten heter MAIA