Lina Jankler ny chefsjurist på Movestic

Movestic har nu avslutat den rekrytering av ny chefsjurist som pågått under hösten. Ny chefsjurist från 1 januari 2019 blir Lina Jankler, idag bolagsjurist på Movestic.

Lina Jankler har arbetat på Movestic Liv & Pension sedan 2016 och kom då från Finansinspektionen. Innan dess arbetade Lina på advokatbyrå och dessförinnan som hovrättsassessor på Svea Hovrätt. Lina Jankler efterträder Maria Gners.

- Jag är mycket glad över att utse Lina Jankler till ny chefsjurist. Under de två år hon har varit på Movestic har hon visat stor drivkraft och god förmåga i arbetet med affärsutveckling såväl som regelimplementering, säger Linnéa Ecorcheville, VD för Movestic.

Movestic har under hösten genomfört flera strategiska rekryteringar. Ylva Tyboni med bakgrund från bland annat Ework och Canal Digital har rekryterats som ny controllerchef. Anna-Karin Hedlund från Greater Than och tidigare Moderna Försäkringar, har rekryterats som ansvarig för krav- och projektsamordning.

Aktuarieenheten och Chefaktuariegruppen har stärkts genom rekrytering av tre seniora aktuarier: Boba Mijalkovic som närmast kommer från Folksam, Philip Wettebrandt från Nordea och Jenny Wang från Swedbank Försäkring.

- Movestic har sedan 2017 genomfört en kompetensväxling och ett digitaliseringsarbete för att möta kundernas behov av allt mer personligt anpassade tjänster inom sparande och försäkringsskydd. En stark analyskraft med duktiga specialister är en förutsättning för att leverera det erbjudandet och jag är väldigt nöjd med de rekryteringar vi gjort under året, säger Linnéa Ecorcheville.

Tidigare i höst anställdes också Malin Björklund som bolagsjurist, Henrik Blixt som teknisk projektledare, Erik Hansen som utvecklare inom Business Intelligence och Johan Ekström som senior backendutvecklare, samt Candice Lindqvist, Emma Andersson och Madeleine Nettelbjer som försäkringshandläggare.

Helena Olsson
PR & KOMMUNIKATION

Helena Olsson

+46-70 449 92 00