Kom i gång med löneväxling och stärk ert pensionserbjudande

Tre enkla steg för att komma i gång med löneväxling

Löneväxling är ett enkelt sätt att erbjuda anställda ett extra pensionssparande som inte kostar dig som arbetsgivare något extra. Genom ett enkelt bruttolöneavdrag kan dina anställda spara mer till pensionen.

Vill du komma i gång med ett bra erbjudande till dina anställda men är osäker på hur du gör? Följ vår guide så är du i gång på nolltid.

  1. Är löneväxling något för våra anställda?
  2. Vad ska vi erbjuda?
  3. Få ut erbjudandet i organisationen!
löneväxling

1. Är löneväxling något för våra anställda?

En grundregel för att löneväxling ska vara relevant att erbjuda till en anställd är att hens årlig bruttolön överstiger 8,07 inkomstbasbelopp, det vill säga 45 865 kr i månaden (år 2021). Varför? Är lönen lägre innebär löneväxlingen att avsättningen till den allmänna pensionen blir lägre. Dessutom sänks ersättningsnivåerna för föräldrapenning, sjukpenning och a-kassa. Stämmer ovan in på era anställda? Då löneväxling rätt att erbjuda!

 

Tjänstepension till alla anställda!
Erbjuder ni tjänstepension? Kolla in våra pensionsplaner, vi hjälper er hitta rätt alternativ för ert företag.

2. Vad ska vi erbjuda?

För att rama in ert löneväxlingserbjudande kan det vara bra att fundera på följande:

  • Skatten på pensionssparande är lägre än arbetsgivaravgiften på lön, skillnaden ligger på ungefär sex procent. Som arbetsgivare kan du välja att behålla mellanskillnaden eller sätta in den som en extra pensionsavsättning till den anställde. Vilket passar er?
  • Vill du erbjuda löpande löneväxling varje månad och/eller vid enstaka tillfällen som vid bonusutbetalning?
  • Har företaget en pensionspolicy som reglerar vilken sparandeform som ska gälla? 
  • Vad ska gälla för löneväxlingen om den anställda blir sjukskriven?

Behöver ni hjälp?

Behöver ni hjälp med att sätta ihop ett löneväxlingserbjudande, skapa en pensionspolicy eller vill du bara veta mer? Kontakta oss!

3. Få ut erbjudandet i organisationen!

Genom att regelbundet utbilda och informera anställda tror vi att flera kommer vilja nytta förmånen. Vi hjälper till med tips och råd hur ni kan lyfta löneväxling i er organisation. 

 

Löneväxling

Löneväxla med Movestic

Behöver du hjälp med att komma i gång, få löneväxling att bli snackisen i lunchrummet och få dina anställda att nappa på erbjudandet? Boka en genomgång med vår löneväxlingsexpert för mer information hur vi kan hjälpa er företag.

Hos Movestc kan du enkelt administrera er löneväxling via Mina Sidor Företag. Du kan anmäla premier, lägga till och avsluta löneväxling för valda anställda. Har du en annan tjänstepensionsleverantör? Inga problem! Vi kan hjälpa dig med löneväxling för era anställda genom att sätta upp ett försäkringsavtal som bara omfattar löneväxling.

Kontakta oss

Pension för företaget
Movestic erbjuder flexibla lösningar anpassningsbara för både det stora och det lilla företagets behov. Läs mer om hur vi på Movestic kan hjälpa dig till en bra plan för er tjänstepension.
Varför tjänstepension?
9 av 10 tycker att en bra tjänstepension är avgörande när de väljer ny arbetsgivare. En tjänstepensionslösning innehåller dessutom ekonomiskt skydd vid sjukdom och inkomstbortfall.
Prata tjänstepension med anställda
Håll fokus på en av de viktigaste löneförmånerna, tjänstepensionen! Vi guidar dig hur du kan prata pension med dina anställda.
Tjänstepension till mitt företag
Vi har en tjänstepensionslösning som passar ditt företag oavsett verksamhet eller antal anställda. Låt oss tillsammans ta fram en plan för ert pensionssparande.