Företag Privat

Läs mer om våra Movesticfonder

Movestic Europa Småbolag

Movestic Europa Småbolag

Movestic Europa Småbolag förvaltas av Parvest som ingår i BNP Paribas. Damien Kohler är ytterst ansvarig för fonden och har en utmärkt historik inom förvaltning av Europafonder. Även den mycket välmeriterade Fiona Wills ingår i det dedikerade teamet på sex personer.

Movestic Europa Småbolag inriktar sig på välskötta små och medelstora bolag. Fonden gör medvetet investeringar som avviker från index. Det innebär att fonden tar en hög aktiv risk och därmed har möjlighet att ge en högre avkastning än genomsnittet för sin kategori.

Fondavgift: 1,50 %

 

Om förvaltarbolaget

Parvest ingår i den franska bankkoncernen BNP Paribas som är en av Europas största finansiella aktörer och har omkring 185 000 anställda. Parvest förvaltar cirka 548 miljarder Euro.

Läs mer om Parvest

Basfakta för investerare (KIID)

Fondinformation

Movestic Global

Movestic Global

Movestic Global förvaltas av Massachusetts Financial Services (MFS), som är en av världens ledande aktiefondförvaltare. Förvaltningsteamet består av sex personer med i genomsnitt mer än 20 års erfarenhet av global förvaltning. Teamet leds av Steve Gorham.

Movestic Global investerar i aktier över hela världen. Fonden gör medvetet investeringar som avviker från index. Det innebär att fonden tar en hög aktiv risk och därmed har möjlighet att ge en högre avkastning än genomsnittet för sin kategori. Fonden har en tydlig inriktning mot så kallad value-förvaltning, dvs undervärderade bolag av god kvalitet och med god lönsamhet.

Movestic är det enda fondförsäkringsbolaget i Sverige som erbjuder en globalfond, förvaltad av MFS.

Fondavgift: 1,50 %

Om förvaltarbolaget

MFS är ett mycket framgångsrikt amerikanskt kapitalförvaltningsbolag, med tydlig inriktning på aktiv förvaltning. MFS startade 1924 och förvaltar idag cirka 3 700 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Boston och totalt har bolaget 1800 anställda.

Läs mer om MFS

Basfakta för investerare (KIID)

Fondinformation