Sparande

Lär dig mer om sparande

Vikten av att ha ett privat sparande ökar hela tiden och det gäller inte minst pensionssparande. Hos Movestic kan du placera din tjänstepension och spara till framtiden i fonder.
Långsiktigt sparande

Vilka sparalternativ finns?

I framtiden kommer det privata sparandet att bli allt viktigare för att du ska kunna leva och bo som du vill. Privat sparande och pension från arbetsgivaren kommer att bli en större del av det du ska leva på som pensionär, men också den som har långt kvar till pension behöver ett eget sparande, till exempel för att kunna köpa en bostad. Läs mer i vår sparskola.

 

Vad ger en kapitalförsäkring?

En kapitalförsäkring är ett enkelt sparande med förmånliga skatteregler. Den passar för sparande på fem år och uppåt, till exempel sparande till en framtida bostad, den där drömresan eller till din framtida pension. Hos Movestic kan du välj att spara i kapitalförsäkringarna Movestic Målspar eller Movestic Spar Privat.

 

Vad är tjänstepension?

Tjänstepension, pension från jobbet, är ett pensionssparande som din arbetsgivare betalar till dig. Tjänstepension en löneförmån som du antingen förhandlat dig till eller som ingår i ditt kollektivavtal. Om har kollektivavtalad tjänstepension ITP eller SAF-LO kan du välja att placera ditt sparande hos utvalda rabatterade fonder hos oss.

Läs mer

Fondlista
Fondlista
Här hittar du vårt fondutbud.
Fonder
Spara i fonder
Hos Movestic kan du placera din tjänstepension och spara till framtiden i fonder.
Hållbart sparande
Hållbart sparande
Det ska vara lätt för att spara hållbart! Movestics fondutbud innehåller fonder med olika hållbar och/eller etisk inriktning.
Sparskola
Movestics sparskola
I Movestics Sparskola guidar vi dig genom varför det är bra med ett eget sparande.
Tänk på att

Tänk på att...

När man pratar om att spara, investera och välja fonder, kommer ofta frågan om risk upp. Det man syftar på är risken att få tillbaka mindre än det man har investerat eller förlora hela sin investering.  Framtida avkastningen på ett långsiktigt sparande beror på vilken risk du tar. Därför kan det också vara en risk att ta för lite risk. 

Idé