Spara i fonder

Att spara i fonder

En fond är en sammansatt portfölj av olika värdepapper, till exempel aktier och räntebärande papper. När du placerar ditt sparande i fonder köper du en andel av en fond.

Det finns flera olika fonder med olika risk och avkastningsmöjligheter. Ett fondbolag förvaltar fonden och väljer ut vilka värdepapper fonden ska innehålla. En fond kan förvaltas aktivt eller passivt. Aktiv förvaltning innebär att fondförvaltaren lägger ner tid och omsorg på att analysera marknaden inför köp- och säljbeslut. Passiv förvaltning innebär att fonden bara följer ett visst marknadsindex, till exemepl OMXS30 på Stockholmsbörsen.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Materialet på denna sida är endast avsedd som inspiration. Det ska inte ses som placeringsråd, placeringsrekommendationer eller placeringsanalyser från Movestic. 

Movestics fondutbud

Movestics utbud består av över 150 fonder. Vi erbjuder ledande svenska och nordiska fonder i kombination med ett urval av kvalitetsfonder från världsledande fondförvaltare. Du hittar fonder över hela riskskalan och i samtliga tillgångsklasser. Vi arbetar kontinuerligt med kvalitetssäkring och uppföljning av vårt utbud för att du som kund ska få bästa möjliga förutsättningar för ditt sparande. Vi har dessutom en egenutvecklad integrerad årlig hållbarhetshetsutvärdering.

  • Hållbarhetsutvärderat utbud
  • Ledande svenska och nordiska fonder
  • Urval av kvalitetsfonder från världsledande förvaltare

Fondlista

 

Börja spara i fonder

Hos Movestic kan du månadsspara långsiktigt i fonder i en kapitalförsäkring. Det är enkelt att börja spara hos Movestic. 

Spara i kapitalförsäkring

 

Movestics egna fondportföljer

Vi erbjuder flera färdiga fondportföljer utifrån olika inriktningar som förvaltas av vårt fondbolag Movestic Fonder AB.

  • Bra riskspridning i ditt sparande
  • Kontinuerlig översyn
  • Löpande justering av portföljens fondsammansättning

Risk i fokus

Full fart framåt eller är du mer bekväm med att ta det lite försiktigt? Vi erbjuder tre portföljer med fokus på risk: Movestic FörsiktigMovestic Balanserad och Movestic Offensiv

Sparande med hållbarhetsinriktning

Vill du spara med hållbarhetsinriktning och med god riskspridning? Läs mer om vår portfölj Movestic Global Hållbar.

Välj fonder enkelt med digital tjänst

Du kan enkelt välja fonder som passar dig med hjälp av den oberoende fondvalsroboten MAIA - kostnadsfritt för Movestics kunder.

Vilka fonder som passar ens sparande och vilken risk som är lagom är olika från person till person.

Vår digitala tjänst tar fram ett förslag på risknivå och fonder utifrån dina förutsättningar och preferenser. För dig som vill välja fonder på egen hand kan du enkelt köpa, sälja och göra fondbyten på Mina Sidor.

Fondvalsroboten MAIA

 

 

Spara med risk

Risk? Javisst!

8 av 10 svenskar tycker att det är viktigt att risken för att förlora sitt sparkapital är så låg som möjligt. Är du en av dem? Och vad innebär det för ditt långsiktiga pensionssparande?

Många svenskar väljer att i sitt sparande fokusera på att sparkapitalet inte ska sjunka i värde. Ett vanligt sparande placeras därför ofta på ett sparkonto med låg eller ingen ränta och pensionssparandet i räntefonder eller blandfonder med låg risk. Ett tryggt sätt att spara, men utan eller med liten möjlighet att få ta del av den värdeutveckling som aktiemarknaden kan medföra. Att inte ta risk riskerar därmed med att komma en ”kostnad”.

Läs mer

Fondlista
Fondlista
Vårt fondutbud består av ledande svenska och nordiska fonder i kombination med ett urval av kvalitetsfonder från världsledande fondbolag.
Hållbarhet i vårt fonderbjudande
Läs mer om hur det går till när vi väljer ut fonder och vilka krav vi ställer på de fonder som finns hos oss.
Betyg och märkning för hållbara fonder
Det ska vara lätt att spara hållbart! Läs mer om vårt egna hållbarhetsbetyg och olika märkningar för hållbarhet att hålla koll på.
Movestic Fonder AB
Movestickoncernens fondbolag Movestic Fonder AB ansvarar för förvaltningen av ett våra egna fondprodukter. Alla specialanpassade för sparande till pension.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Materialet på denna sida är endast avsedd som inspiration. Det ska inte ses som placeringsråd, placeringsrekommendationer eller placeringsanalyser från Movestic. 

 

Vill du veta mer?
Har du frågor eller vill veta mer om Movestic och vad vi erbjuder? Hör gärna av dig till oss på 08-120 39 320 eller maila till kund@movestic.se.