Att spara i fonder

En fond är en sammansatt portfölj av olika värdepapper, till exempel aktier och räntebärande papper. När du placerar ditt sparande i fonder köper du en andel av en fond.

Det finns flera olika fonder med olika risk och avkastningsmöjligheter. Ett fondbolag förvaltar fonden och väljer ut vilka värdepapper fonden ska innehålla. En fond kan förvaltas aktivt eller passivt. Aktiv förvaltning innebär att fondförvaltaren lägger ner tid och omsorg på att analysera marknaden inför köp- och säljbeslut. Passiv förvaltning innebär att fonden bara följer ett visst marknadsindex, till exemepl OMXS30 på Stockholmsbörsen.

Kom igång med ett fondsparande

Månadsspara långsiktigt i fonder i en kapitalförsäkring - ingen vinstskatt när du tar ut dina pengar. Det är enkelt att komma igång – ansök digitalt på några minuter.

 

Spara i kapitalförsäkring

En hand som pekar på en skärm

Movestics fondutbud

Movestics utbud består av över 140 fonder. Vi erbjuder ledande svenska och nordiska fonder i kombination med ett urval av kvalitetsfonder från världsledande fondförvaltare.

Du hittar fonder över hela riskskalan och i samtliga tillgångsklasser. Vi arbetar kontinuerligt med kvalitetssäkring och uppföljning av vårt utbud för att du som kund ska få bästa möjliga förutsättningar för ditt sparande. Vi har dessutom en egenutvecklad integrerad årlig hållbarhetshetsutvärdering.

  • Utvärderat och hållbart utbud
  • Ledande svenska och nordiska fonder
  • Urval av kvalitetsfonder från världsledande förvaltare

Movestics fondlista

Välj fonder enkelt med digital tjänst

Du kan enkelt välja fonder som passar dig med hjälp av den oberoende fondvalsroboten MAIA - kostnadsfritt för Movestics kunder.

Vilka fonder som passar ens sparande och vilken risk som är lagom är olika från person till person.

Vår digitala tjänst tar fram ett förslag på risknivå och fonder utifrån dina förutsättningar och preferenser. För dig som vill välja fonder på egen hand kan du enkelt köpa, sälja och göra fondbyten på Mina Sidor.

 

Läs mer om fondvalsroboten MAIA

 

 

Färdiga fondportföljer

För dig som inte vill välja fonder själv eller med hjälp av vår digitala tjänst finns färdiga fondportföljer utifrån olika inriktningar. 

  • Bra riskspridning i ditt sparande
  • Kontinuerlig översyn
  • Löpande justering av portföljens fondsammansättning

Skydd i nedgång

Är det viktigt för dig att ha en gräns för hur mycket ditt kapital kan tappa i värde, men samtidigt ha möjligheten att följa med i marknadsuppgång? 

Läs mer om Movestic Avancera

Risk i fokus

Full fart framåt eller är du mer bekväm med att ta det lite försiktigt? Vi har tre portföljer med fokus på risk: Movestic FörsiktigMovestic Balanserad och Movestic Offensiv

Hållbart sparande

Vill du spara hållbart med god riskspridning? Läs mer om vår portfölj Movestic Global Hållbar.

Risk? Javisst!
8 av 10 svenskar tycker att det är viktigt att risken för att förlora sitt sparkapital är så låg som möjligt. Är du en av dem? Vad innebär det? Kan man ta för lite risk?
Så väljer vi fonder
Läs mer om hur det går till när vi väljer ut fonder och vilka krav vi ställer på de fonder som finns hos oss.
Movestics fondutbud
Vi har ett brett utbud av fonder från olika fondbolag. I fondlistan kan du sortera och se mer info om våra fonder.
Betyg och märkning för hållbara fonder
Det ska vara lätt att spara hållbart! Läs mer om vårt egna hållbarhetsbetyg och olika märkningar för hållbarhet att hålla koll på.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Materialet på denna sida är endast avsedd som inspiration. Det ska inte ses som placeringsråd, placeringsrekommendationer eller placeringsanalyser från Movestic. 

 

kontakta oss
Vill du veta mer?
Har du frågor eller vill veta mer om Movestic och vad vi erbjuder. Hör gärna av dig till oss på 08-120 39 320 eller maila till kund@movestic.se.