Företag Privat

Vår kapitalförsäkring - smidig för ditt privata sparande

Spara i våra prisbelönta fonder med professionell rådgivning i privat kapitalförsäkring.

Professionell rådgivning - även vid privat sparande

När du träffar din försäkringsförmedlare, som hjälper dig med tjänstepensionen, kan du passa på att teckna privat sparande hos Movestic. Du får professionell rådgivning utifrån din livssituation och tillgång till vår placeringsfilosofi som gör att du når marknadens bästa fonder för ditt långsiktiga sparande.

Privat pensionssparande i prisbelönta fonder

Olika möjligheter för dig som vill spara privat till din pension

För att kunna säkerställa att pensionärstiden blir så givande som möjligt kan det vara en god idé att komplettera med ett privat sparande. Hos oss får du tillgång till vad vi anser är marknadens bästa fonder. I kombination med professionell rådgivning och skattemässiga fördelar ges du möjlighet till en långsiktigt god och trygg avkastning.

För dig som vill öronmärka extra sparande till pensionen erbjuder vi dig två bra alternativ:

Kapitalförsäkring fungerar utmärkt för pensionssparande

Om du sparar till din pension i en kapitalförsäkring kan du ta ut pengar redan innan du blir pensionär och utbetalningarna är helt skattefria.
En kapitalförsäkring är ett flexibelt sparande som kombinerar förmånliga skatteregler med goda avkastningsmöjligheter. Insatta belopp i en kapitalförsäkring är inte avdragsgilla, men utbetalningarna är istället fria från inkomstskatt. Precis som i en pensionsförsäkring kan du få löpande utbetalningar månadsvis den dag du går i pension.

Löneväxling – ett förmånligt sätt att pensionsspara

Om din arbetsgivare tillåter det kan du välja att avstå en liten del av din månadslön för att istället placera pengarna i en tjänstepensionsförsäkring. Detta kallas för löneväxling och kan vara ett förmånligt alternativ för dig som efter löneavståendet har en månadslön som under 2018 överstiger 42 031 kronor.


Flytta din privata pensionsförsäkring till Movestic

Under 2014 beslutade regeringen att begränsa avdragsrätten för privat pensionssparande till högst 1800 kronor under 2015 för att sedan slopa avdragsrätten helt 2016. Detta har medfört att Movestic Privat Pension inte längre kan tecknas för löpande sparande.
Om du däremot sedan tidigare har ett privat pensionssparande hos annan försäkringsgivare, så erbjuder Movestic fortfarande möjligheten att flytta ditt ihopsamlade privata pensionskapital till oss.

+ Läs mer - Stäng

Spara enklare i marknadens bästa fonder med vår kapitalförsäkring

Prisbelönt fondutbud och färdiga fondpaket

Vi gör dina val enklare eftersom vi valt ut marknadens bästa fonder, som vi gång på gång vunnit priser för. Vill du se över dina fonder själv hittar du allt du kan behöva i vårt utbud.  Om du istället vill koppla av ser våra experter över och optimerar ditt sparande i våra fondpaket, allt för att ge dig möjlighet till en så säker och hög avkastning som möjligt. 

Kapitalförsäkring - bra sätt att spara oavsett syfte

Den stora fördelen med att spara i en kapitalförsäkring är att du inte betalar skatt, varken på vinsterna du gör eller när du tar ut pengarna. Istället betalar du en årlig schablonskatt. En kapitalförsäkring passar bra för sparande till en större investering eller när du sparar till någon annan. Den är också ett bra alternativ för ditt privata pensionssparande.

Ingen vinstskatt 

Du betalar inte skatt på vinsterna du gör och inte heller när du tar ut pengarna ur kapitalförsäkringen. Istället betalar du en schablonskatt, det vill säga en avkastningsskatt, oavsett om värdet på ditt sparande har ökat eller minskat. 

Ge pengarna till någon annan 

En fördel med att spara i en kapitalförsäkring i syfte att ge pengar till någon annan är att du kan bestämma när personen i fråga ska få gåvan och om hela beloppet ska betalas ut på en gång eller under en tidsbestämd period.

+ Läs mer - Stäng
Tryggare pension och bättre val av försäkringar med professionell rådgivning.

Kontakta din försäkringsförmedlare redan idag. Kontakta oss om du saknar förmedlare.

Tryggare pension och bättre val av försäkringar med professionell rådgivning.

Kontakta din försäkringsförmedlare redan idag. Kontakta oss om du saknar förmedlare.