Företag Privat

Enkelt att spara i en kapitalförsäkring

Spara i våra prisbelönta och topprankade fonder i en kapitalförsäkring. Individanpassad rådgivning får du på köpet.

Rådgivning just för dig

När du träffar din försäkringsförmedlare, som hjälper dig med din tjänstepension, kan du också få hjälp att starta ett eget sparande hos Movestic. Du får personligt anpassad rådgivning, helt utifrån din livssituation. Du får dessutom tillgång till några av marknadens bästa fonder för ditt sparande.

Tänk på framtiden och spara till pensionen

Olika möjligheter för dig som vill spara privat till din pension

Det är ofta klokt att tänka på framtiden och tidigt planera för livet efter arbetslivet. En god idé kan vara att komplettera tjänstepensionen med ett privat sparande. Hos oss får du tillgång till vad vi anser är marknadens bästa fonder. I kombination med bra och individuellt anpassad rådgivning får du möjlighet till en långsiktigt god avkastning.

För dig som vill öronmärka extra sparande till pensionen erbjuder vi dig två bra alternativ:

Kapitalförsäkring fungerar utmärkt för pensionssparande

Om du sparar till din pension i en kapitalförsäkring kan du ta ut pengar redan innan du blir pensionär och utbetalningarna är helt skattefria.
En kapitalförsäkring är ett flexibelt sparande som kombinerar förmånliga skatteregler med goda avkastningsmöjligheter. Insatta belopp i en kapitalförsäkring är inte avdragsgilla, men utbetalningarna är istället fria från inkomstskatt den dagen du vill ta ut pengarna. Precis som i en pensionsförsäkring kan du få löpande utbetalningar månadsvis den dag du går i pension.

Löneväxling – ett förmånligt sätt att pensionsspara

Om din arbetsgivare tillåter det kan du välja att avstå en del av din månadslön för att istället placera pengarna i en tjänstepensionsförsäkring. Detta kallas för löneväxling och kan vara ett förmånligt alternativ för dig som efter löneavståendet har en månadslön som under 2018 överstiger 42 031 kronor.


Flytta din privata pensionsförsäkring till Movestic

Under 2014 beslutade regeringen att begränsa avdragsrätten för privat pensionssparande till högst 1800 kronor under 2015 för att sedan slopa avdragsrätten helt 2016. Detta har medfört att Movestic Privat Pension inte längre kan tecknas för löpande sparande. Om du däremot sedan tidigare har ett privat pensionssparande hos annan försäkringsgivare, så erbjuder Movestic fortfarande möjligheten att flytta ditt ihopsamlade privata pensionskapital till oss.

+ Läs mer - Stäng

Kapitalförsäkring + vårt fondutbud

Spara till vad du vill

Det blir enklare att välja fonder eftersom vi redan valt ut marknadens bästa fonder och samlat dem i vårt utbud. Våra fonder håller alltid hög kvalitet. Du hittar allt du  behöver i vårt utbud och om du vill överlåta väljandet åt våra experter, kan du spara i våra fondpaket. 

Kapitalförsäkring - bra sätt att spara oavsett syfte

Den stora fördelen med att spara i en kapitalförsäkring är att du inte betalar skatt, varken på vinsterna som du gör eller när du tar ut pengarna. Istället betalar du en årlig schablonskatt. En kapitalförsäkring passar bra för sparande till en större investering eller när du sparar till någon annan. Den är också ett bra alternativ för ditt privata pensionssparande.

Ingen vinstskatt 

Du betalar inte skatt på vinsterna som du gör och inte heller när du tar ut pengarna ur kapitalförsäkringen. Istället betalar du en schablonskatt, det vill säga en avkastningsskatt, oavsett om värdet på ditt sparande har ökat eller minskat. 

Ge pengarna till någon annan 

En fördel med att spara i en kapitalförsäkring i syfte att ge pengar till någon annan är att du kan bestämma när personen i fråga ska få gåvan och om hela beloppet ska betalas ut på en gång eller under en tidsbestämd period.

+ Läs mer - Stäng
Unna dig personlig rådgivning

Kontakta din försäkringsförmedlare redan idag. Kontakta oss om du saknar förmedlare.

Unna dig personlig rådgivning

Kontakta din försäkringsförmedlare redan idag. Kontakta oss om du saknar förmedlare.