Företag Privat

Om Movestic

Movestic erbjuder ett heltäckande sortiment av pensionssparande och försäkringar. Vårt mål är att hjälpa dig att göra smarta val för ett aktivt liv.

Därför har vi handplockat och paketerat ett spetsigt urval av smarta lösningar inom sparande och försäkring, där vi strävar efter att välja ut marknadens bästa fonder och förvaltningstjänster och paketerar trygghetsförsäkringar för livets alla skeenden. Med noga utvalda fonder och försäkringar för hela livet ser vi till att du får ett tryggt och aktivt liv både på kort och lång sikt.

Vi är övertygade om att professionell rådgivning, utifrån varje individs unika situation, är nödvändig för att få ett bra pensionssparande och försäkringsskydd. Därför erbjuder vi våra sparprodukter via Insuresec-licensierade försäkringsrådgivare. Våra övriga försäkringar, till exempel liv- och olycksfallsförsäkring, kan du köpa direkt via webben.

Movestic grundades år 2000 som en del i Kinnevikkoncernen. Idag ägs Movestic av det brittiska börsnoterade bolaget Chesnara Plc.


Det här tycker vi är viktigt

HANDPLOCKADE FONDER – PÅ RIKTIGT

Vi handplockar bara fonder som vi tror på till vårt utbud. Det gör vi för att du som kund ska känna dig trygg i dina val hos oss. Vi väljer noga ut våra fondförvaltare genom att se på både historisk avkastning och förmåga att leverera framåt. Vi lägger även stor vikt vid att utvärdera fondförvaltarnas och våra samarbetspartners prestationer regelbundet och tvekar inte att byta ut dem ifall de inte håller måttet.

PROFESSIONELL RÅDGIVNING UTIFRÅN DINA BEHOV

För att du ska välja rätt sparande och försäkringar tycker vi det är viktigt med professionell rådgivning utifrån din unika situation. Därför erbjuder vi våra produkter enbart via registrerade försäkringsförmedlare. Och vi tror att behovet av professionell rådgivning blir ännu viktigare framöver. 

LÅNGSIKTIGT RISKTAGANDE OCH NETTOTILLVÄXT VIKTIGARE ÄN ATT HITTA BILLIGASTE ALTERNATIVET

När du sparar till din pension är det viktigt att du fokuserar på långsiktigt risktagande och att du ser vad du får istället för att bara leta efter de lägsta avgifterna. Under de senaste tjugo åren har aktier presterat klart bättre än traditionell förvaltning - trots flera börsfall under perioden. Det talar för att du, som har långt kvar till pensionen, bör ta hög risk för att öka dina chanser till en god pension. Dessutom bör ditt placeringsval styras av vad du tror dig få i nettotillväxt, det vill säga avkastning minus avgifter - snarare än att välja det billigaste alternativet.


Vi stödjer Insuresec

- en garanti för försäkringsförmedlare med kvalitet

Därför vill vi att förmedlare ska vara registrerade hos Insuresec. På det sättet försäkrar vi oss om:

  • ökad transparens inom förmedlarsektorn
  • ett ökat skydd för konsumenten
  • en sund marknad för försäkringsförmedlare.