Företag Privat
08:35 | 6 maj 2015

Pressmeddelande: Starkt kvartal för Movestics fondpaket ”Bygga” och ”Bevara”

Movestics två fondpaket ”Bygga” och ”Bevara” fortsätter att leverera avkastning till sina sparare och har visat goda resultat under första kvartalet 2015.

– Nyckeln till en långsiktigt stabil och hög avkastning är professionell och kontinuerlig riskspridning. Därför innehåller Movestics ”Bygga” och ”Bevara” fonder som fungerar bra tillsammans på olika marknader. Sedan lanseringen av de båda fondpaketen för tre år sedan har de levererat över mål varje år och är ett populärt sparalternativ bland våra kunder. Med sin låga risk, med endast 25 % i aktiemarknaden, kan ”Bevara” vara ett alternativ till traditionell livförvaltning, dessutom med bättre avkastning de sista tre åren, säger Henrik Sundin, VD Movestic Kapitalförvaltning.

Fondpaketet ”Bygga” är till för sparare som har längre kvar till pension och som vill bygga upp ett kapital under många år framöver.

”Bevara” passar bra för personer som redan hunnit bygga upp ett kapital som de vill bevara och utveckla med lägre risk. Målet med förvaltningen för ”Bevara” är att stå emot vid börsnedgångar och skapa positiv avkastning även om börsen går ner. 

Fond 2013 2014 2015(tom 31/3)
Movestic Bygga 15,6 % 13,4 % 12,3 %
Movestic Bevara 7,3 % 6,5 % 5,5 %


Pressmeddelandet i PDF