Företag Privat
13:59 | 31 mars 2016

Axa Framlington – ny Storbritannienfond i utbudet

Nu är det möjligt att välja Storbritannienfonden, AXA Framlington UK Mid Cap Fund, för ditt pensionssparande hos Movestic. Vi har ställt några frågor om fonden till Per Friman, investeringsdirektör på Movestic, som ansvarar för vilka fonder som ingår i Movestics sortiment.

Varför tar Movestic in AXA Framlington UK Mid Cap Fund?

Storbritannien står för en stor del av tillväxten i Europa vilket gör att det kan vara ett intressant investeringsalternativ för våra kunder. Fonden erbjuder också exponering mot annan valuta än de flesta övriga Europafonder.

Vad investerar fonden i?

I aktier.

Hur kompletterar fonden Movestics övriga fondutbud?

Genom att ta in fonden i vårt utbud breddar vi våra kunders möjligheter att investera i fonder mot Europaområdet. Fonden är också intressant utifrån att det blir möjligt att exponera sitt kapital mot ett enskilt land med en annan valuta än Euro.

Hur har fonden presterat historiskt?

Fonden är ny, men förvaltas av en av Englands mest välrenommerade förvaltarduos. Duon har lång erfarenhet och har varit mycket framgångsrika i sin tidigare förvaltning.

Vilken förvaltningsstil har fonden?

Det är en aktivt förvaltad fond, vilket innebär att förvaltarna aktivt väljer innehav utifrån sin egen investeringsstrategi, i syfte att överträffa index.

Vilken risknivå har fonden?

Hög, 6 av 7 på risknivåskalan.

Vem passar fonden för?

Fonden passar för den som är intresserad av att få exponering mot engelska aktier, och vill ha en aktivt förvaltad Storbritannienfond som en del i sin fondportfölj.