Företag Privat

Senaste nytt

Stefan Klohammar: Hur 2018 gjorde oss till optimister

Stefan Klohammar blickar både bakåt och framåt och konstaterar att sådana där spåkulor kan ha både fel och rätt. Han hittar en positiv framtidstro och korar samtidigt 2018 till ett år av kaos och fel.
Läs mer

Gästkrönika: Bästa medicinen mot kortsiktiga svängningar

Som förvaltare gäller det att alltid vara nyfiken på nya bolag och förändringar som sker för att hitta nya bolag att investera i. Den bästa medicinen mot kortsiktiga svängningar och osäkerhet på börsen är att äga värdeskapande bolag med hållbara affärsmodeller över tid och framför allt ha ett långsiktigt förhållningssätt till investeringen. Hjalmar Ek och Johan Ståhl, förvaltare av Lannebo Småbolag är månadens gästkrönikörer.
Läs mer

Stängt på aktiemarknaden i USA den 5 dec

Aktiemarknaden i USA är stängd onsdagen den 5 december med anledning av George H.W. Bush bortgång. Detta kan medföra förlängd handelscykel för vissa fonder.
Läs mer

Nya regler - viktigt om arbetsgivardeklaration och direktpension

Från och med januari 2019 gäller nya regler för arbetsgivardeklarationen. Förändringen innebär att en arbetsgivare varje månad ska redovisa de utbetalningar och skatteavdrag de har gjort per person, varje månad. Detta kallas arbetsgivardeklaration på individnivå.
Läs mer

Stefan Klohammar: Spargrisen är död, leve löneväxlingen

Stefan Klohammar konstaterar att inget är som förr när det gäller sparandet. Han reflekterar över missade von-Anka-stora pengahögar och passar samtidigt på att ge några konkreta aktuella spartips.
Läs mer

Marknad

Marknadsavdelningen

marknad@movestic.se