Tre skäl att inte skjuta upp pensionssparandet som egenföretagare

Börja spara idag

Både som företagare och privatperson är det enkelt att skjuta upp det där med pension. Vi ger dig tre skäl till varför du inte ska vänta med att ta tag i ditt pensionssparande.

1. Spara varje månad

Varje månad du väljer att inte sätta av pengar till din pension är en missad månad. Det innebär att du kommer att behöva sätta av mer pengar per månad när du väl sätter igång ditt sparande. För att ha möjlighet att trappa ner antalet arbetstimmar per vecka när du når pensionsålder är det bättre att spara lite varje månad.

Att dessutom använda en tjänst där du själv kan administrera din och eventuellt dina anställdas pensioner sparar tid och ger dig full insyn i hur ditt sparande ser ut.

2. Du vill leva gott som pensionär

För att kunna sätta guldkant på tillvaron även när du trappat ner på jobbet behöver du spara mer än vad som görs genom den allmänna pensionsavsättningen och PPM för att få en bra pension.

Tar du ut 45 833 kronor eller mer i månaden före skatt (år 2021) kan det vara värt att överväga en tjänstepensionsförsäkring för att spara smart till din framtid. Vid den nivån maximeras dina inbetalningar till den allmänna pensionen. En tjänstepensionsförsäkring ger förutom pengar i framtiden dessutom ett skydd här och nu i form av sjukförsäkring.

3. Företaget är din pensionsförsäkring

Många företagare ser bolaget som sin pensionsförsäkring. En del kommer att kunna sälja sitt livsverk och leva gott på det som pensionärer. Men ibland blir inte utvecklingen som man har tänkt sig. Även om företaget ger dig en bra inkomst idag är det inte säkert att det kommer att kunna betala för din pension. Ändrade lagar och regler kan komma att påverka möjligheterna att realisera företagets tillgångar när det är dags. Trots att du älskar att arbeta idag, kanske du vill trappa ner och lägga tid på annat när du blir äldre. Därför kan det vara klokt att ha en tjänstepension och se företaget som en potentiell tillgång som du inte står och faller med.

Direktpension
Direktpension är ett sätt att komplettera tjänstepensionssparandet på ett flexibelt sätt. Läs mer om hur!
Löneväxling, spara mer till pensionen
Löneväxling är ett förmånligt sätt att spara mer till den kommande pensionen. Genom bruttolöneavdrag! Läs mer om hur du erbjuder dina medarbetare förmånen.
Pension för företaget
Movestic erbjuder flexibla lösningar anpassningsbara för både det stora och det lilla företagets behov. Läs mer om hur vi på Movestic kan hjälpa dig till en bra plan för er tjänstepension.
Tjänstepension till mitt företag
Tjänstepensionslösningar som passar ditt företag oavsett verksamhet eller antal anställda. Låt oss tillsammans ta fram en plan för ert pensionssparande.